Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 30

Vilniuje įsteigtas Jerzy Giedroyco dialogo ir bendradarbiavimo forumas

Šeštadienį Vilniuje, Tarptautinių santykių ir politologijos institute susirinkę Lietuvos intelektualai, žurnalistai ir visuomenės veikėjai nutarė įsteigti Jerzy Giedroyco dialogo ir bendradarbiavimo forumą. Forumo steigėjai – daugiau kaip šimtas žinomų šalies žmonių, kurie prieš mėnesį paskelbė kreipimąsi į Lenkijos visuomenę, ragindami perimti iš politikų iniciatyvą tiesiant tiltus tarp kaimyninių tautų. Lenkai atsakė į šį kreipimąsi ir taip pat steigia J.Giedroyco forumą.
Vilniuje įsteigtas Jerzy Giedroyco dialogo ir bendradarbiavimo forumas
Vilniuje įsteigtas Jerzy Giedroyco dialogo ir bendradarbiavimo forumas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Steigiamajame susirinkime Vilniuje dalyvavo ir forumo dalyvius sveikino kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus. Į forumą sveikinimo laišku kreipėsi premjeras Andrius Kubilius.

„J.Giedroyco dialogo ir bendaradarbiavimo forumo steigimas yra diena naujos pradžios po trumpos tamsos….“, – sakė prezidentas V.Adamkus.

Premjero patarėjas Laimonas Talat-Kelpša perskaitė Andriaus Kubiliaus sveikinimą:

„Tai, kad su J.Giedroyco vardu šiandien buriasi valstybių santykių puoselėtojai, yra džiugi žinia“.

Tarp forumo steigėjų – ambasadorius prie Šv. Sosto, dr. Vytautas Ališauskas, doc. Guoda Azguridienė, istorikai,  prof. Alfredas Bumblauskas, prof. Zenonas Butkus, prof. Zigmantas Kiaupa, prof. Arūnas Gumuliauskas, dr. Alvydas Nikžentaitis, prof. Rimvydas Petrauskas, dr. Eligijus Raila, teatro režisierius Oskaras Koršunovas, Lietuvių PEN centro prezidentas, rašytojas Herkus Kunčius, fizikas prof. Ramūnas Katilius, Vilniaus A.Kulviečio vidurinės mokyklos direktorė Kristina Gudelienė, rašytojas Tomas Venclovas, rašytojas, Nacionalinės literatūros ir meno premijos laureatas Rolandas Rastauskas, buvęs užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, TV3 krepšinio komentatorius, istorikas Robertas Petrauskas, istorikas ir žurnalistas Virginijus Savukynas, iš viso 121 žmogus.

Forumas išsirinko valdybą. Į ją išrinkta 15 forumo steigėjų. Valdybos pirmininku išrinktas profesorius Alvydas Nikžentaitis.

Savo ruožtu analogišką forumą įsteigs ir Lenkijos intelektualai. Abiejų valstybių forumo tikslas – analizuoti tarpvalstybinių santykių būklę, daryti abiejų šalių žiniasklaidos monitoringus, steigti premijas rašytojams ir žurnalistams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius