Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 16

Vilniuje ketinama tvarkyti senamiesčio tarpuvartes

Vilnius gali didžiuotis valstybės sostinės titulu, daugybe kultūros paveldo objektų, į pasaulio paveldo objektų sąrašą įtrauktu senamiesčiu, todėl šis vis labiau tarp turistų populiarėjantis miestas vertinamas ir prižiūrimas itin atidžiai. Unikalų miesto planą sudarantys kiemeliai ir tarpuvartės – svarbi miesto vaizdo dalis.
Vilniaus senamiesčio tarpuvartė
Vilniaus senamiesčio tarpuvartė / KPD nuotr.

Siekdamas visapusiškai atskleisti miesto grožį, Kultūros paveldo departamentas (KPD) inicijuoja Vilniaus senamiesčio kiemeliuose ir tarpuvartėse esančių elektros, ryšių ir kt. tinklų spintų (toliau – spintų) bei išorėje esančių kabelių tvarkymą. 

Pirmieji į šią iniciatyvą atsišaukė AB „Teo LT“ atstovai.

Su bendrovės atstovais susitikę KPD specialistai sutarė, kad būtina Vilniaus senamiesčio gatvėse ar kvartaluose identifikuoti problemiškas šiai akcinei bendrovei priklausančias spintas bei pastatų fasadų išorę darkančius kabelius. Išanalizavus situaciją planuojama sudaryti planą, ką reikėtų tvarkyti ar keisti: atsižvelgiant į galimas skirti lėšas ir skirtingus sprendimo būdus, tvarkymą paskirstyti keliems ateinantiems metams. 

„Inicijuoti kiemuose ir tarpuvartėse esančių elektros, ryšių ir kt. tinklų spintų ir kabelių tvarkymą nutarėme sulaukę miesto gyventojų ir svečių pastebėjimų. Be to, ir mūsų specialistai pastebi, kad kai kur šalia naujai įrengtų spintų paliktos nebenaudojamos senos, arba naudojamos yra itin neestetiškos būklės. Nenorime, kad šaukštas deguto gadintų statinę medaus. Vėliau atsižvelgdami į situaciją kreipsimės ir į kitus spintų savininkus, galbūt plėsime teritoriją, kurioje darbo pabaigoje visos spintos turėtų atrodyti tvarkingai ir estetiškai“, – teigė  KPD direktorės pavaduotojas Algimantas Degutis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius