Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 23

Vilniuje liks stovėti tik viena VEKS molekulė

Praėjus pusantrų metų nuo projekto „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009” (VEKS) pabaigos, pirmadienį išmontuojami virš šimto tūkstančių litų kainavę projekto simboliai – žaliosios molekulės. Teigiama, kad sostinėje bus palikta stovėti viena iš penkių skulptūrų – savo vietoje liks pati didžiausia, prie Baltojo tilto stovinti 9 metrų aukščio molekulė.
veks
Išmontuojamas VEKS simbolis

Vilniuje iš viso buvo pastatytos 5 skulptūros. Vieną iš jų – Santariškėse stovėjusią molekulę –suniokojo vandalai. Tris skulptūras šiandien išmontavo komunalininkai.

Kaip 15min.lt sakė Vilniaus miesto savivaldybės Komunalinio ūkio departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas, šiuo metu žinomas tik vienos išmontuotos skulptūros likimas – ji atsidurs Europos parke.

„Galvojame, ką daryti su likusiomis dviem skulptūromis. Gali būti, kad viena jų keliaus į laikinąją sostinę. Jos mūsų paprašė Kauno miesto savivaldybė, – sakė A.Mikalauskas. – Norinčiųjų šių skulptūrų atsirado daug. Galvojome skelbti aukcioną, tačiau paskui supratome, kad molekulės – ne toks daiktas, kurį derėtų pardavinėti aukcione.“

Jau anksčiau rašyta, kad nors už molekules buvo pakloti dideli pinigai (jos kainavo apie pusantro šimto tūkstančių litų), tačiau vėliau jos buvo įvertintos po litą. Vilniaus miesto savivaldybės atstovai to paaiškinti negalėjo, nes, anot jų, tokia suma žaliuosius simbolius įvertino dar gyvavusios viešosios įstaigos darbuotojai. Esą jų vertinimą atliko komisija, kuri atsižvelgė į skulptūrų būklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius