Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 22

Vilniuje prie Baltojo tilto planuojama įrengti poilsio zoną

Pačiame miesto centre Vilniaus miesto savivaldybė galvoja įrengti naują poilsio zoną. Kol kas teikiami tik pasiūlymai, tačiau tikimasi, kad betoninis pėsčiųjų takas šalia Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės (VCUP) po kelerių metų virs žaliuojančia erdve.
Taip galėtų atrodyti erdvė prie VCUP.
Taip galėtų atrodyti erdvė prie VCUP. / Vilniaus m. savivaldybės vizualizacija

Projektą, kaip galėtų atrodyti kampelis tarp VCUP ir viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“, savo „Facebook“ paskyroje pateikė pats miesto meras Artūras Zuokas.

Anot savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“, kuri ir parengė šį pasiūlymą, vyriausiojo architekto Mindaugo Pakalnio, tai dalis projektinio pasiūlymo, kaip sutvarkyti nuo Baltojo tilto link Šv. Rapolo bažnyčios ir Žaliojo tilto esančią pėsčiųjų erdvę.

„Šiuo metu planuojama rengti techninį projektą, kad būtų galima tvarkyti šią erdvę. Projektavimas paprastai užtrunka apie metus, vėliau būtų ieškoma finansų šio projekto įgyvendinimui. Projektiniuose pasiūlymuose numatomas visos pėsčiųjų alėjos tvarkymas: grindinio atnaujinimas, želdinių tvarkymas, apšvietimo rekonstrukcija, suoliukų atsiradimas ir kt.“, – teigė M.Pakalnis.

Projekte matosi, kad šiuo metu niūri erdvė virstų žaliuojančia oaze su suolais atsisėsti, erdve pasivaikščioti, dviračių taku. Palypėjus kelis laiptelius būtų galima iš karto leistis į požeminę pėsčiųjų perėją ir pasiekti kitą Konstitucijos prospekto pusę. Patį judrų prospektą nuo pėsčiųjų zonos paslėptų naujas pastatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius