Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 07

Vilniuje prie Šv. Kotrynos bažnyčios be leidimų bandoma įrengti lauko kavinę

Sostinės centre, prie Šv. Kotrynos bažnyčios, be leidimų montuojama terasa lauko kavinei.
„Kotrynos vyninė“ įsikūrusi prie Šv.Kotrynos bažnyčios prisiglaudusiame pastate.
„Kotrynos vyninė“ įsikūrusi prie Šv.Kotrynos bažnyčios prisiglaudusiame pastate. / KPD nuotr.

„Vilniaus diena“ informuoja, kad terasą šalia Vilniaus gatvės 30-uoju numeriu pažymėto pastato, kadaise priklausiusio benediktinių vienuolynui, o šiuo metu valdomo Vilniaus arkivyskupijos, montuoja Kotrynos vyninę valdanti bendrovė „Salanda“.

Pasak dienraščio, darbai vykdomi be jokio leidimo, o pati nuomos sutartis, pastato savininkų tikinimu, yra nutraukta.

„Vilniaus diena“ pažymi, kad nieko negirdėti ir apie bendrovės pasiryžimą atitaisyti pernai pastatui padarytą žalą, kai šalia Šv. Kotrynos bažnyčios stovinčiame vienuolyne patalpas vyninei nuomojanti „Salanda“ sudarkė vidaus patalpų planinę struktūrą, iškirto dalį skliauto, įrengė laiptus, sunaikino unikalias XVII–XIX a. medines ir metalines vidaus detales. Pastatui padaryta žala įvertinta daugiau nei 77 tūkst. litų.

„Mūsų nuomone, sutartis yra nutraukta. Tie žmonės mano kitaip. Nenorėčiau kol kas plačiau komentuoti, nes vyksta ginčas. Tačiau faktiškai patalpos mums neperleistos“, – dienraščiui teigė Vilniaus arkivyskupijos kurijos advokatas Darius Krukonis.

Kultūros paveldo departamento (KPD) Vilniaus teritorinio padalinio vedėjas Vitas Karčiauskas, sužinojęs apie kavinėje pajudėjusius darbus, pažadėjo būtinai pasidomėti šia situacija. Dėl pernai kavinės nuomininkų pastatui padarytos žalos prokuratūroje vis dar vyksta ikiteisminis tyrimas.

„Gavome iš jūsų signalą, ir aš jau pradėjau domėtis. Mūsų inspektorė artimiausiu metu nuvyks ir pasižiūrės, ar ten yra vykdomi kokie nors darbai. Nes leidimo atlikti jokius darbus mūsų nebuvo prašyta, tad darbai, jeigu tokie vykdomi, yra neteisėti“, – kalbėjo V.Karčiauskas.

Dienraščiui nepavyko pabendrauti su „Salandos“ vadovu Stepu Visocku. Ankstesniuose interviu jis buvo neigiamai nusiteikęs dėl KPD reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius