Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 08

Vilniuje siūloma branginti automobilių stovėjimą

Stovėjimas Vilniaus gatvėse gali brangti, nes siekiama, kad stovėjimas gatvėse taptų kelis kartus brangesnis negu požeminėse stovėjimo aikštelėse. Anot Vilniaus vadovų, toks sprendimas galėtų padėti vilniečius ir miesto svečius įpratinti savo automobilius palikti ne gatvėse, o specialiai įrengtose aikštelėse, nes kitu atveju miestui nepavyks rasti investuotojų įrengti naujas požemines aikšteles.
Net ir prabėgus mėnesiui, kai miesto centre automobilių statymas tapo mokamas, vairuotojams vis dar tenka „pažindintis” su automatais.
Siūloma, kad kai kuriose Vilniaus gatvėse automobilių stovėjimas per valandą kainuotų net 9 Lt. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Vilniaus miesto taryba pritarė, kad sostinėje atsirastų nauja automobilių stovėjimo zona – „mėlynoji“, kurioje stovėjimas už valandą kainuotų net iki devynių litų. Tokios zonos galėtų atsirasti Vokiečių, Didžiojoje, Aušros Vartų gatvėse, pabrangti stovėjimas turėtų ir miesto centre netoli Operos ir baleto teatro.

„Šitoje teritorijoje visada stovi daugybė automobilių, nors netoliese esanti automobilių stovėjimo aikštelė Tilto gatvėje beveik visada tuščia, tad reikia pripratinti žmones savo automobilius palikti ten, o ne gatvėje“, – sakė meras Vilius Navickas, kuris įsitikinęs, kad net ir gerokai pabranginus stovėjimą tai nebus neįkandama vilniečiams.

Opozicinės „Tvarkos ir teisingumo“ atstovo Gedimino Rudžionio pastabą, kad dabar automobilis gali kainuoti 300 Lt, o siūloma mėnesio abonentą įkainuoti 700 Lt, ne vienas tarybos narys sutiko audringai. „Tiek kainuojantys automobiliai yra tikra nelaimė Vilniaus miestui, nes jų išmetamos dujos, kuriomis mes kvėpuojame, sutrumpina mūsų gyvenimus ne vienu dešimtmečiu“, – teigė vicemeras Romas Adomavičius.

Siūlymą dar svarstys komitetai, tik jiems pateikus savo pastabas ir pasiūlymus bus priimtas galutinis sprendimas. Tikimasi, kad naujoji tvarka leistų savivaldybės biudžetą kasmet papildyti maždaug 1,7 mln. Lt. Nemokamų stovėjimo vietų miesto centre per kelerius metus turėtų iš viso nebelikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius