Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 04

Vilniuje surengta akcija Alesiui Beliackiui paremti

Siekdami palaikyti prieš dvejus metus Baltarusijoje suimtą žmogaus teisių gynėją, organizacijos „Vesna“ vadovą Alesį Beliackį, Vilniuje Baltarusijos žmogaus teisių aktyvistai surengė akciją.
Alesius Beliackis
Alesius Beliackis / Redo Vilimo/BFL nuotr.

A. Beliackis nuteistas puspenktų metų kalėti, apribotas jo bendravimas, sugriežtintas kalėjimo režimas.

„Atėjome pareikšti apie politinio persekiojimo problemas Baltarusijoje. Šiuo metu 11 žmonių yra įkalinti vien todėl, kad turėjo drąsos pareikšti savo įsitikinimus ir nepritarimą Lukašenkos režimo politikai.

Prieš dvejus metus rugpjūčio 4-ąją buvo areštuotas vienos didžiausių žmogaus teisių gynėjų organizacijos vadovas A. Beliackis, tarptautinės žmogaus teisių organizacijos viceprezidentas. Jis areštuotas tik todėl, kad nurodinėjo valdžiai ir garsiai kalbėjo apie valdžios neteisingą politiką žmogaus teisių klausimais“, – sakė akcijoje Vilniuje dalyvavęs Ukrainos aktyvistas Konstantinas Reutskis.

„Visada reikalinga tarptautinių organizacijų parama, palaikymas. Bet šiandien ne tik Baltarusijoje, bet ir Lietuvoje, Vilniuje, vyksta įvairūs renginiai, skirti palaikyti ne tik A. Beliackį, bet ir visus įkalintuosius, visą pilietinę visuomenę Baltarusijoje. Tačiau mums labai svarbus palaikymas ir solidarumas pačioje Baltarusijoje. Palaikymas dėl pasikeitimų šalies viduje, kurių siekime“, – kalbėjo organizacijos „Vesna“ atstovas Andrejus Paluda.

Pasak organizacijos Vesna atstovų, A. Beliackio areštas turėjo neigiamos įtakos organizacijos veiklai, tačiau jos veiklos nesustabdė.

Minint Tarptautinę solidarumo su Baltarusijos pilietine visuomene dieną, bus organizuojama ir daugiau renginių, taip atkreipiant dėmesį į sudėtingą žmogaus teisių situaciją Baltarusijoje, represijas prieš pilietinę visuomenę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius