Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 24

Vilniuje tikimasi naujų vaikų darželių

Nuo sausio 1 dienos šalies ikimokyklinio ugdymo įstaigos sulauks ikimokyklinuko krepšelio, kurio lėšas gaus ne tik valstybinės, bet ir privačios įstaigos. Vienam vaikui per metus bus skiriami 2555 Lt. Tikimasi, kad tai paspartins privačių vaikų darželių kūrimąsi.
Manoma, kad ikimokyklinuko krepšelis paskatins kurti privačius vaikų darželius.
Manoma, kad ikimokyklinuko krepšelis paskatins kurti privačius vaikų darželius. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šių metų rugsėjį į Vilniaus vaikų darželius nepateko 1800 vaikų. Anot savivaldybės Švietimo departamento direktoriaus Gintaro Alfonso Petronio, naujieji ikimokyklinukų krepšeliai leis steigti naujas grupes valstybiniuose darželiuose bei skatins atidaryti privačius vaikų darželius.

„Valstybė įsipareigojo sumokėti už ne mažiau kaip 20 ikimokyklinio ugdymo valandų per savaitę, o tai jau nemaža finansinė parama privatiems darželiams. Ir higienos normos buvo supaprastintos, todėl, manau, greitai gali atsirasti naujų privačių vaikų darželių. Visi laukė ikimokyklinuko krepšelio, kad ir tėvams nereikėtų tiek daug mokėti, ir steigėjai turėtų užtikrintą finansavimą iš valstybės biudžeto“, – sakė G.A.Petronis.

Savivaldybės nepatenkintos

Daugiau grupių turėtų atsirasti ir valstybiniuose vaikų darželiuose. G.A.Petronio teigimu, ikimokyklinuko krepšelis bus papildomas finansavimas, kurį darželiai gaus be to, ką jiems skiria savivaldybė. „Tačiau dauguma savivaldybių nėra tokia tvarka patenkintos, kadangi šie pinigai gali būti skiriami tik ikimokyklinio ugdymo įstaigoms, todėl susiaurinamos savivaldybės biudžeto formavimo galimybės, kurias jos turėtų gaudamos šiuos pinigus be tikslios nuorodos, kur juos galima naudoti“, – aiškino G.A.Petronis.

Taip pat, anot departamento direktoriaus, atsiras nepatogumų dėl dvigubos buhalterijos, kadangi teks atskirai fiksuoti ikimokyklinio krepšelio lėšas ir atskirai – savivaldybės skiriamus pinigus.

Ikimokyklinuko krepšelio sudedamosios dalys bus tokios pat kaip, kaip ir mokinio krepšelio. Tai lėšos ikimokyklinio ugdymo priemonėms, pažintinei veiklai, auklėtojų ir kitų ugdymo procese dalyvaujančių asmenų kvalifikacijai tobulinti, informacinėms ir komunikacinėms technologijoms diegti bei naudoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius