Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 21

Vilniuje vyko eitynės prieš smurtą

Apie 120 žmonių šeštadienį dalyvavo Vilnias centre vykusiose eitynės „Sister March Vilnius“. Eitynėmis siekta atkreipti visuomenės dėmesį į smurto problemą šalyje, vaikų ir moterų teises. 
Edita Žiobienė
Edita Žiobienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Eitynėse, kurios vyks nuo Vyriausybės iki Seimo, dalyvavo daugiausia jauno amžiaus žmonės, tėvai su mažais vaikais. Nemažai dalyvių nešė smurtą smerkiančius plakatus „Apginkime tvirtas mergaites ir tvirtus berniukus nuo smurto“, „Pašaukimo pedagogai už saugią vaikystę“, „Raunama gėlė greičiau neauga“, „Tik mylinti ir palaikanti aplinka augina vaiką žmogumi“.

Kolonos priekyje žygiavo edukologė, darželių „Vaikystės sodas“ steigėja Austėja Landsbergienė. Ji laikė plakatą su užrašu „Auginkime vaikus saugioje aplinkoje“.

„Mūsų organizacija – už saugią aplinką vaikams. Vakar dienos įvykiai Vilniuje akivaizdžiai parodė, kad Lietuvoje dar yra labai daug nesaugių aplinkų vaikams – ar tai būtų berniukai, ar tai būtų mergaitės. Iš tikrųjų Lietuvoje dar yra labai daug smurto, kai kalbame apie vaikus. Kadangi dirbame su vaikais, norime garsiai pasakyti, kad vaikas negali visapusiškai atsiskleisti nesaugioje fiziškai ir emociškai aplinkoje“, – žurnalistams sakė A.Landsbergienė.

Prisidėti prie iniciatyvos buvo pakviestos įvairios moterų bei vaikų teises ginančios organizacijos, asociacijos, centrai, visi, kurie neabejingi šalyje įsigalėjusiai smurto problemai.

„Smurtas prieš moteris šeimoje yra kraštutinė diskriminacijos forma. Ratifikuokime Stambulo konvenciją“ – plakatą su užrašu laikė eitynėse dalyvavusi asociacijos „Vilniaus moterų namai“ vadovė Lilija Henrika Vasiliauskienė.

Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės teigimu, didžiausia problema, kad daugelis suaugusiųjų iki šiol mano, kad vaiko mušimas yra efektyvus auklėjimo būdas.

„Sister March Vilnius“ įkvėpė renginys „Women's March“, kuris vyksta sausio 21 dieną JAV, Kanadoje, Meksikoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius