-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 04 20

Vilniuje vyks nacionalinio diktanto finalas

Šeštadienį Vilniuje rengiamas nacionalinio diktanto finalas, kuriame varžysis aštuonios dešimtys geriausiai pirmajame diktanto ture pasirodžiusių dalyvių.
Lietuva rašė nacionalinį diktantą.
Lietuva rašė nacionalinį diktantą. / Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr.

Diktanto tekstą skaitys LRT žinių vedėjas Marijus Žiedas. Suaugusiųjų ir moksleivių darbus mokytojų ekspertų komisija vertins atskirai, pranešė rengėjai.

„Nacionalinį diktantą rašantys žmonės yra gražus meilės gimtajai kalbai pavyzdys. Tai rodo, kad mes rūpinamės savo kalba ir neleisime jai išnykti. Patys gražiausi žodžiai – lietuviški, todėl tobulinkime savąją kalbą kas dieną. Kalbėkime ir kurkime lietuviškai“, – sakoma diktanto išvakarėse perduotame prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime.

Pirmajame Nacionalinio diktanto etape dalyvavo apie 3000 žmonių, jie rašė Vytauto V. Landsbergio tekstą „Senelio laiškas“. Diktantas rašytas visose Lietuvos savivaldybėse ir 26 Lietuvos atstovybėse užsienyje, jį savarankiškai rašė ir kai kurios užsienio lietuvių bendruomenės. Į finalą pateko ne daugiau kaip keturias klaidas padarę žmonės.

„Finale dėl raštingiausiojo vardo varžysis žmonės iš visų Lietuvos kampelių, taip pat Nyderlandų, Rusijos, Estijos ir Prancūzijos. Labai tikimės, kad tiesioginę transliaciją per televiziją stebėsiantys žiūrovai taip pat norės pasitikrinti savo lietuvių kalbos žinias“, – sakė konkursą organizuojančio savaitraščio „Atgimimas“ redaktorė Vytautė Šmaižytė.

Konkurso nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti Prezidentūroje šių metų gegužės 7-ąją, minint Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.

Šiemet nacionalinis diktantas rašomas šeštą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius