Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 07 /2016 06 08

„Vilnius Challenge“ dalyviai įsiutę – rezultatų suskaičiuoti neįmanoma, apdovanojimų nebus

Savaitgalį sostinėje vykusių sporto varžybų „Vilnius Challenge“ dalyviams teko skaudžiai nusivilti. Renginio organizatorių pasamdyta bendrovė nesugebėjo apdoroti dalies duomenų, tad neįmanoma suskaičiuoti visų rezultatų. Organizatoriai nusprendė, kad šiemet nugalėtojų apdovanojimų nebus.
Varžybų "Vilnius challenge" startas
Varžybos „Vilnius challenge“ 2015 m. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šeštadienį per 1 tūkst. sporto entuziastų Vilniuje dalyvavo orientavimosi, dviračių, virvių, bėgimo, požemių plaukimo, irklavimo bei galvosūkių ir kliūčių rungtyse.

Varžybų rezultatai turėjo būti suskaičiuoti per savaitgalį, o dalyvių apdovanojimo ceremonija – įvykti pirmadienį.

Tačiau vietoje to sportininkams teko klausytis organizatorių atsiprašymų.

Antradienį „Vilnius Challenge“ organizatoriai savo svetainėje paskelbė, kad bus įmanoma suskaičiuoti tik 97 proc. visų rezultatų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Vilniuje vyko didžiausios pasaulyje multi-sporto varžybos „Vilnius challenge“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Multisporto varžybos „Vilnius challenge“

„Jie parašė, kad apdovanojimų nebus, o tiems, kas ruošėsi, tai yra pats žiauriausias dalykas“, – 15min skundėsi varžybose dalyvavęs Jonas, prašęs neskelbti jo pavardės.

Jonas šeštadienį bandė jėgas pačioje sudėtingiausioje – Juodojoje trasoje, dalyvavimas dviem asmenims šioje trasoje kainavo 90 eurų.

Dalyvavimas „Vilnius Challenge“ dviejų žmonių komandai šiemet atsiėjo nuo 36 iki 135 eurų.

„Juodajai trasai žmonės ruošiasi visus metus, daug ko atsisako dėl šių varžybų, kad jas laimėtų arba pelnytų prizines vietas. O dabar trys procentai rezultatų pradanginti, o jie gali būti lemiami“, – liejo apmaudą pašnekovas.

Jis „Vilnius Challenge“ dalyvavo ne pirmus metus ir teigė pastebėjęs, kad kylant kainai kokybė prastėja.

Dalyvavimas „Vilnius Challenge“ dviejų žmonių komandai šiemet atsiėjo nuo 36 iki 135 eurų.

Dalyviams pritrūko vandens

„Matyti, kad jie bando taupyti visur, kur tik įmanoma. Vandens niekur nebuvo. Organizatoriai sakė patiems pasirūpinti, mes turėjome 2 litrus kiekvienas, bet po 4–6 valandų vanduo baigėsi. Devynioms valandoms to nepakako, buvo labai karšta“, – sakė jis.

Jonui taip pat užkliuvo ir kai kurios rungtys, dėl kurių, jo akimis, nebuvo pasistengta, pavyzdžiui, šiemet Juodojoje trasoje virvių rungtis buvo per paprasta: užlipai virvinėmis kopėtėlėmis – ir jau įveikei.

Jonas svarstė, kad varžybomis turėjo labai nusivilti į jas iš Latvijos, Rusijos, Baltarusijos atvažiavę orientacininkai.

„Nepasitenkinimas žmonių sprogsta. Kai moki tokią kainą už dienos pramogą, tai bent kokybės norisi. O dabar – rezultatų nėra, vandens pagailėta“, – sakė jis.

Jonas svarstė, kad varžybomis turėjo labai nusivilti į jas iš Latvijos, Rusijos, Baltarusijos atvažiavę orientacininkai.

Laimėtojus žino, bet jų neapdovanos

Varžybas organizuojančios „Vilnius Challenge“ asociacijos vadovas Vytenis Benetis 15min sakė labai apgailestaujantis dėl situacijos.

„Varžybos augo, plėtėsi, todėl mūsų buvusi sistema nesugebėjo suskaičiuoti rezultatų: pernai jų skaičiavimas užsitęsė, todėl šiemet susiradome tiekėją ir kūrėme naują sistemą, kuri galėtų patenkinti poreikius“, – pasakojo jis.

Anot organizatoriaus, prieš renginį testuojant sistemą viskas buvo gerai, bet renginyje su didesniu skaičiumi dalyvių ir daugiau rungčių atsirado problemų.

Pasak V.Benečio, dalyviai turėjo skirtingas atsižymėjimo korteles, todėl kai kurių kortelių nuskaitymo metu dalis duomenų buvo paimti neteisingai ir liko neatkoduojami.

„Todėl išėjo duomenų mišrainė, kurią atkoduojant kilo visokiausių iššūkių. 97 proc. dalyvių duomenis jau tuoj turėsime. Iki šiol stengėmės visų duomenis pateikti, tačiau pirmadienio vakarą paaiškėjo, kad visų duomenų mes neturėsime“, – teigė jis.

Svarstome apdovanoti visus dalyvius. Tai yra didelė mūsų reputacijos krizė.

Dėl to nuspręsta nerengti apdovanojimų, nes tai būtų nesąžininga kitų dalyvių atžvilgiu, nors varžybų laimėtojai organizatoriams yra žinomi.

„Turime keletą idėjų dėl kompensacijų, svarstome apdovanoti visus dalyvius. Tai yra didelė mūsų reputacijos krizė“, – pripažino jis.

V.Benečiui teko sutikti su Jono priekaištais, kad organizatoriai dalyviams neparūpino pakankamai vandens.

„Kai būna karštos dienos, neįmanoma patenkinti dalyvių vandens poreikio“, – sakė jis ir priminė, kad varžybos vyko mieste, kur galima įsigyti vandens.

„Sutinku, galėjome daugiau vandens pateikti, bet mes nenumatėme tokio karščio“, – teigė organizatorius.

Tačiau dėl priekaištų, kad kai kurios rungtys buvo per paprastos, V.Benetis sutikti nenorėjo.

Jis paaiškino, jog rungtys planuojamos taip, kad vienos būtų sunkesnės, o kitos – lengvesnės.

Paskelbė dalį rezultatų

Trečiadienį „Vilnius Challenge“ organizatoriai paskelbė nepilnus varžybų rezultatus. „Pagaliau turime preliminarius renginio rezultatus. Juose vis dar yra įsivėlę įvairių duomenų interpretavimo klaidų, su kuriomis tęsiame darbą“, – teigiama asociacijos tinklalapyje „Facebook“.

Už rezultatų apskaičiavimą atsakinga bendrovė SIA DEVP pareiškė apgailestaujanti dėl susidariusios padėties.

Bendrovės direktoriaus Vadimso Petrusevso laiške varžybų organizatoriams teigiama, kad iš 1017 dalyvių 983 rezultatus pavyko nustatyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius