Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 19

Vilnius jau ruošiasi Kalėdoms

Nors iki didžiųjų metų švenčių dar daugiau nei trys mėnesiai, Vilniaus savivaldybėje jau pradedami planuoti Kalėdų renginiai. Meras patvirtino naują Kalėdų renginių komiteto sudėtį, o būsimieji renginių organizatoriai dėlioja pirminį švenčių planą.
Kalėdų eglė Katedros aikštėje
Šiemet miestą tradiciškai turėtų papuošti dvi Kalėdų eglės – Katedros (nuotr.) ir Rotušės aikštėse. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Komiteto pirmininko pavaduotojas, Kalėdomis sostinėje ne vienerius metus besirūpinantis tarybos sekretorius Virginijus Dastikas dar nenori atskleisti, kaip Vilnius pasitiks žiemos šventes. Esą kol kas nėra net preliminaraus renginių plano, nepatvirtintas ir biudžetas.

„Komitetas dar tik kartą buvo susirinkęs, aptarėme situaciją, o per kelias artimiausias savaites konkursą laimėję organizatoriai turės pateikti bent preliminarią programą. Šiemet šventėmis rūpinsis savivaldybės įstaiga „Vilniaus festivaliai“, – teigė V.Dastikas.

Turėdama preliminarią programą savivaldybė ketina apsvarstyti finansavimo galimybes, būdus pritraukti rėmėjų. Esą biudžetas priklausys nuo programos, tad kol kas nelinkstama spėlioti, ar pinigų bus skirta tiek pat, kaip prieš metus. 2010 m.  Kalėdas sostinė šventė renginiams skyrusi apie 125 tūkst. Lt.

Kol kas žinoma tik tiek, kad šiemet miestą tradiciškai turėtų papuošti dvi Kalėdų eglės – Katedros ir Rotušės aikštėse. Greičiausia vėl vyks ir kalėdinė mugė Odminių skvere, pernai paprastomis dienomis buvusi tuštoka, bet vakarais ir savaitgaliais pritraukusi išties nemažai lankytojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius