Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 08

Vilnius netaps tamsos miestu: valdžia penktadienį pervedė RST 1,1 mln. litų (papildyta 17.24 val.)

Skolose skęstanti Vilniaus savivaldybė penktadienį pervedė elektros skirstymo bendrovei Rytų skirstomieji tinklai (RST) 1,1 mln. litų skolos, o likusią dalį – daugiau kaip 2,1 mln. litų – savivaldybė žada sumokėti dalimis.
Elektra
Elektra / R.Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 2 Valdžia Pinigai

Tai po savivaldybės ir RST vadovų derybų dėl miesto valdžios skolų už elektros energiją padengimo penktadienį žurnalistams pranešė Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius.

„Pasirašytas susitarimas dėl skolos sumokėjimo terminų – jis savivaldybę visiškai tenkina. Taip pat aptartas tolesnis mokėjimo nedidelis pakeitimas, šiek tiek palengvinantis savivaldybei mokėjimo galimybes“, – sakė jis.

Vicemero teigimu, likusi skolos dalis bus mokama iki metų pabaigos tolygiai paskirstant kas mėnesį. Palūkanos, anot R.Adomavičiaus, sieks kelis tūkstančius litų per metus.

Papildyta 15.40 val. RST generalinis direktorius Arvydas Tarasevičius pranešė, jog su gruodžio mėnesio įsiskolinimu visa skola, įskaitant delspinigius, jau siekia 7 mln. litų. Tačiau, pasak R.Adomavičiaus, tai nėra skolos.

„Tai nėra skolos. Dažniausiai tai yra einamieji mokėjimai, tai yra Kultūros ugdymo departamento, švietimo įstaigų, tai pat kitų“, – aiškino jis.

Jis dar kartą patikino, jog elektra Vilniaus gatvėse nebus išjungta: „Tikrai šiemet elektra gatvėse nebus išjungta, troleibusai toliau važiuos“.

Mes nesigriebėme tokio būdo (grasinimo išjungti miestui elektros energiją). Tai buvo mūsų vieno padalinio vadovo nuomonė, bet ne mūsų įmonės pozicija.

Tuo tarpu RST vadovas A.Tarasevičius grasinimą išjungti pagrindinių Vilniaus gatvių apšvietimą pavadino nesusipratimu.

„Mes nesigriebėme tokio būdo (grasinimo išjungti miestui elektros energiją – BNS). Tai buvo mūsų vieno padalinio vadovo nuomonė, bet ne mūsų įmonės pozicija. Mes tokių drastiškų veiksmų netaikėme ir nesiruošiame taikyti. Atskiro padalinio vadovas, viršydamas savo įgaliojimus, parašė raštą savivaldybei, kuris turėjo didžiulį atgarsį. Tai įvardiju kaip nesusipratimą“, – teigė jis.

Anot jo, RST Vilniaus regiono elektros tiekimo direktorius bus atleistas iš darbo nuo kitos savaitės.

Atnaujinta 17.24 val. Skolose skęstanti Vilniaus savivaldybė penktadienį pervedė elektros skirstymo bendrovei Rytų skirstomieji tinklai (RST) 1,1 mln. litų skolos, o likusią dalį – daugiau kaip 2,1 mln. litų – savivaldybė žada sumokėti dalimis.

„Pavedimą padarėme antroje dienos pusėje, tai pinigus RST gali gauti tik pirmadienį. 700 tūkst. litų pervesta už „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklų“ ir 400 tūkst. litų – už „Vilniaus troleibusų“ įsiskolinimus“, – BNS penktadienį sakė Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius.

„Pavedimas padarytas, tačiau mes pinigus savo sąskaitoje matysime tik pirmadienį“, – BNS sakė RST generalinis direktorius Arvydas Tarasevičius.

„Kartu su Vilniaus miesto vadovybe radome abiem pusėms tinkamą išeitį iš susidariusios padėties. Atsižvelgdami į dabartinę ekonominę situaciją sutarėme dėl skolų grąžinimo termino pratęsimo ir užtikriname, kad elektros energiją Vilniaus miestui bei viešajam transportui ir toliau bus tiekiama“, – sakė A.Tarasevičius.

Pasak jo, taip pat priimtas susitarimas, kad šių metų sąskaitas už suvartotą elektros energiją Vilniaus savivaldybė apmokės be vėlavimų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius