Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 03

Vilnius pagaliau sulaukė druskos, kelininkai žada barstyti čiuožyklomis virtusias gatves

Sostinės vairuotojai pirmadienį skundėsi, jog net pagrindinės miesto gatvės virto čiuožyklomis. Kelininkai pripažįsta, jog situacija Vilniaus gatvėse sudėtinga, tačiau teigia pagaliau sulaukę druskos iš Baltarusijos ir žada tirpdyti ledą nuo asfalto.
Apledėjusi Konstitucijos prospekto, Kalvarijų bei Šeimyniškių gatvės sankryža Vilniaus centre.
Apledėjusi Konstitucijos prospekto, Kalvarijų bei Šeimyniškių gatvės sankryža Vilniaus centre. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Vilniaus gatves prižiūrinčios savivaldybės įmonės „Grinda“ vadovas Algimantas Vilūnas pripažino, jog pirmadienio rytas vairuotojams galėjo būti keblus. „Dalis kelių slidūs. Pirma, dėl to, kad naktį pašalo. O antra, mes turime ribotą kiekį medžiagų barstymui. Buvo grėsmė, kad druska pasibaigs, bet šiandien gavome maždaug 11 vagonų druskos, tai atsigausime porai dienų. O šiaip situacija sudėtinga“, – pirmadienį 15min.lt sakė A.Vilūnas.

Anot jo, Vilniaus gatves numatoma barstyti jau pirmadienio pavakarę. „Dabar dieną kol kas eismas yra nemažas, tai tarp mašinų maišytis jokios prasmės nėra. Žiūrėsime pagal situaciją. Jeigu nepasnigs, tai gal ir pavakary barstysime, o jei snigs, naktį darysime dar vieną valymą ir paryčiui barstysime. Prieš rytinį piką“, – sakė A.Vilūnas.

Jo teigimu, pirmadienį gautų 11 vagonų druskos turėtų pakakti miesto gatves pabarstyti maždaug tris kartus. „Bet dabar, matyt, po Naujųjų metų atsigaus tiekimas ir po keletą vagonų kasdien gausime“, – vylėsi „Grindos“ direktorius.

Naujienų portalą 15min.lt pasiekė informacija, jog Baltarusija neseniai padidino Europai tiekiamos druskos kainą. Tačiau A.Vilūnas teigė, jog tai neturėjo įtakos Vilniui. „Taip, Europai kainas pakėlė. Europa moka maždaug tris kartus brangiau negu mes. Druskos pirkimą organizuoja Vilniaus savivaldybė, mums pateikia druską. Vilnius moka maždaug 130 Lt už toną druskos, atrodo. Ir tikrai kaina nebegali pasikeisti, nes tokios buvo konkurso sąlygos, miestas yra pasirašęs sutartį“, – sakė A.Vilūnas. Pasak jo, Baltarusija toną druskos kitoms Europos valstybėms parduoda maždaug už 430 Lt.

15min.lt orų prognozę rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius