-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 05 06

Vilniuje trykšta 14 fontanų, bet prie Seimo toliau žydės gėlynas

Nuo gegužės pradžios Vilnių papuošė fontanai. Naują sezoną pradėjo 14 jų, gražiausi trykšta Rotušės aikštėje ir Bernardinų sode. Tačiau remontuoti tų, kurie prieš kelerius metus dar vasaromis džiugino akį, sostinės savivaldybė kol kas neketina.
Vilniaus Rotušės aikštėje pradėjo veikti fontanas
Vilniaus Rotušės aikštėje pradėjo veikti fontanas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Rotušės aikštės fontanas, įrengtas 2004-aisiais, tuomet buvo itin išskirtinis ir gražus. Tačiau rekonstravus Bernardinų sodą (anksčiau – Sereikiškių parkas) būtent čia įrengti fontanai nukonkuravo kitus, veikiančius mieste. Ypač – didysis, rožyno aikštės fontanas, trykštantis ir pagal muziką.

Bernardinų sode iš viso veikia 4 didesni ir mažesni fontanai. Be Rotušės aikštės, tokių miesto puošmenų turi ir Europos bei V.Kudirkos aikštės, K.Sirvydo, Odminių, Vašingtono, S.Moniuškos skverai, Vokiečių gatvė, Bajorų kalvos, Taikos gatvė šalia 68 namo.

VIDEO: Vilniaus Rotušės aikštės fontanas

Pasak Vilniaus savivaldybės Komunalinio ūkio poskyrio vyriausiojo specialisto Sauliaus Valicko, šiemet fontanų paruošimas vasaros sezonui, jų remontas miestui kainavo apie 9 tūkst. eurų.

Darbų būta įvairių: remontuoti ar keisti vandens purkštukai, kai kur keisti ar remontuoti cirkuliaciniai siurbliai, vandens lygio reguliatoriai, kvarcinio smėlio filtrai, kvarcinis smėlis, keistos instaliacinės PVC medžiagos (vamzdis, sklendė, mova ir t.t.), keistas vėjo greičio matuoklis ir k.t.

Paklaustas, ar yra ketinimų artimiausiu metu rekonstruoti didįjį fontaną šalia Seimo rūmų, S.Valickas buvo lakoniškas: „Artimiausiais metais nenumatoma.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius