Bent trys kavinės senamiestyje, Pilies gatvėje, prieš kurį laiką nustojo dirbti, o tos, kurios dar gyvuoja, vos kvėpsi. Per pietus klientų joms netrūksta, bet vakare juos galima suskaičiuoti rankų pirštais. Todėl kavinės personalas išeina namo anksčiau, o kavinės darbo laikas sutrumpėja.
Pasak dienraščio, vilniečiams ir miesto svečiams, kurie turi pinigų ir nebijo jų leisti, vis sunkiau rasti vietą, kurioje galėtų praleisti vakarą.
Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vykdomoji direktorė Eglė Dilkienė neslepia, kad sunkmečiu eksperimentuoti ir ieškoti naujų būdų prisivilioti lankytojus drįsta ne visi verslininkai. Asociacijos duomenimis, restoranų apyvarta šių metų sausį smuko 34 procentais, o vasarį – net 40 procentų.