-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 17

Vingio parke atsirado apribojimų šunų šeimininkams ir sportininkams

Vilniečių ypač mėgstamo Vilniaus Vingio parko lankytojų centrinėje aikštėje laukia keli apribojimai. Čia pastatytos lentelės su draudimais priešais estradą vedžioti šunis ir rengti sporto treniruotes bei varžybas. Lankytojus tai stebina, bet parko prižiūrėtojai tikina tebandantys apsaugoti minkštą aikštės dangą ir žolę.
Vingio parkas
Vingio parkas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vingio parkas – mėgstama poilsio, pasivaikščiojimo ir sporto vieta daugybei vilniečių. Todėl neretą nustebino, o kai ką – ir papiktino, lentelės centrinėje aikštėje su įrašytais keliais draudimais.

Draudimai ne visiems

„Vadovaujantis Vingio parko taisyklėmis centrinėje aikštėje draudžiama: vedžioti šunis, vykdyti sporto treniruotes ir varžybas be VšĮ „Vilniaus miesto parkai“ administracijos leidimo“, – rašoma informacinėse lentelėse.

Draudimai galioja tik centrinėje aikštėje, kitur parke ir visiems sportuoti, ir vedžioti šunis (išskyrus kapines) galima.

„Vilniaus miesto parkų“ direktorius Laisvūnas Budėnas tikino, kad keturios tokios lentelės parke atsirado tik norint išsaugoti centrinę aikštę žalią ir lygią, o ir galioja tie draudimai ne visiems.

„Centrinėje aikštėje nenorime leisti vedžioti šunis, nes čia susirenka daug žmonių, čia būna nemažai vaikų. Čia niekada nebuvo įleidžiami šunys, prie parko estrados stovi tai draudžiantis ženklas. Žiemą paprastai dėmesio į tai nekreipiam, bet vasarą šunų šeimininkams reikia ieškoti kitų vietų“, – tikino L.Budėnas.

Futbolo batų mėgėjams – ne vieta

Draudimas rengti sporto treniruotes ir varžybas atsirado pastebėjus, kad nemažai sportuojančiųjų renkasi futbolo batus, o ši avalynė gadina minkštą aikštės dangą ir žolę. Ir tai nėra futbolininkai.

Vakarais renkasi lėkščiasvydžio mėgėjai. Jei jie bėgiotų su normaliais bateliais, tikrai nedraustume, bet jiems irgi patogiau žaisti su futbolo batais. Išakėja visą aikštę, – sakė L.Budėnas.

„Vakarais renkasi lėkščiasvydžio mėgėjai. Jei jie bėgiotų su normaliais bateliais, tikrai nedraustume, bet jiems patogiau žaisti su futbolo batais. Išakėja visą aikštę. Todėl ir nenorime leisti, įpareigojame derinti su mumis“, – kalbėjo direktorius.

Įpareigodami su jais derinti būsimas treniruotes ar varžybas, įstaigos „Vilniaus miesto parkai“ atstovai gauna progą rinkti duomenis, kas renkasi į parką, kartu ir neleidžia niokoti vilniečių pamėgtos erdvės. „Matome, kad aikštė dėl tokių žaidimų, nutrynimo darosi prastos kokybės. Galvojame, kad galbūt iš naujo reikės užsėti žolę, renovuoti visą aikštę“, – svarstė L.Budėnas.

Visų tų, kurie tiesiog nori paspardyti kamuolį, pamėtyti jį, niekas iš centrinės Vingio parko aikštės, anot L.Budėno, nevaiko.

Vingio parke šiuo metu tvarkomos parko erdvės, valomas miškas, per talką pasodinta 100 pušaičių. Šio parko miško plotas – 157 hektarai.

Taip pat Vingio parke įrengtas pirmasis paplūdimys sostinėje, kur galima atsivesti savo keturkojus augintinius – prie Neries esantis paplūdimys bus atviras ir šunims.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vingio parkas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vingio parkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius