Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 17

Vingio parke šiukšlės išvežamos dviračiais su priekabomis

Skųstis, kad viskam trūksta pinigų, labai mėgstama, tačiau ne visi sugalvoja, kaip nudirbti darbus ir turint minimalų finansavimą. Išradingumą teko pasitelkti Vingio parką prižiūrinčiai ir tvarkančiai viešajai įstaigai „Vilniaus miesto parkai“, nes kitaip parke nevyktų jokie darbai.
Vingio parke darbuotojai šiukšles surenka važinėdami dviračiais.
Vingio parke darbuotojai šiukšles surenka važinėdami dviračiais. / L.Budėno nuotr.

„Vilniaus miesto parkai“, prižiūrintys ir tvarkantys Vingio parką, stigdami finansavimo iš Vilniaus miesto savivaldybės imasi netradicinių priemonių parko priežiūrai užtikrinti.

Anot įstaigos miškininko-direktoriaus pavaduotojo Laisvūno Budėno, parką tvarkantys darbininkai šiukšles renka ir suveža iki konteinerių dviračiais su priekabomis. Nuomoti krovininį automobilį nepigu, todėl kilo mintis panaudoti dviračius, kurių nuomos punktas yra prie Vingio estrados pastato.

Dviračių ir riedučių nuomos savininkas Dailius Riauba sutiko pagelbėti viešajai įstaigai ir sukomplektavo du dviračius su priekabomis vaikams vežti, dėl kurių parko prižiūrėtojų darbas tapo ne tik efektyvesnis, bet ir ekologiškas.

Šiuo metu parko švara rūpinasi du darbuotojai, dar keletas darbuotojų, dirbančių pagal viešųjų darbų programą, padeda tvarkyti parko mišką, kuris žiemą buvo retinamas. Iškirsti menkaveržiai krūmai renkami ir vežami į sandėliavimo aikštelę, iš kur susmulkinus keliaus biokuro gamybai.

Šiuo metu Vingio parke prasideda žolės pjovimo darbai. Didesniems plotams šienauti bus samdoma technika, ten kur su technika neprivažiuojama, dirbs parko darbuotojai. „Šioje vietoje daug išradingumo nereikia, tačiau kaip ir pernai žadame palikti žydinčių pievų. Tokių pievų nebus palikta  masinėse lankymo vietose dėl erkių grėsmės. Vis dėlto tiems, kas dažnai lankosi Vingio parke, rekomenduojame skiepytis nuo erkių platinamų ligų“, – įspėjo L.Budėnas.

Įstaiga „Vilniaus miesto parkai“ buvo įsteigta pernai. Kadangi Vingio parkas tvarkomas vis intensyviau, daugėja ir lankytojų. Todėl vis aktualesnė problema tampa automobilių statymo problema.

L.Budėno nuotr./Kadangi lėaų trūksta, tenka pasitelkti iaradingumą.
L.Budėno nuotr. Kadangi lėšų trūksta, tenka pasitelkti išradingumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius