Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 13

Virš istorinių rūsių kils naujas pastatas

Artimiausiais metais Kauno senamiestyje iškils su istorija nesipykstantis modernus pastatas, kuriame įsikurs Kolpingo kolegija.
Akimirka iš ceremonijos.
Akimirka iš ceremonijos. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Planuojama, kad darbai A.Jakšto gatvėje 6 užvirs rudenį. Šiuo metu sklype atkastus XVI a. rūsius dar tyrinėja archeologai. Tačiau iki rudens tyrinėjimus ketinama užbaigti bei sutvirtinti rūsių šlaitus. Tuomet bus galima pradėti statyti naują pastatą. Statyboms besiruošianti Kolpingo kolegijos bendruomenė šeštadienį būsimoje statybvietėje padėjo simbolinį kertinį akmenį.

„Tai simbolinis žingsnis, statybos dar neprasideda. Bet mes tikime, kad niekas nesutrukdys rudenį suplanuotiems darbams“, – vylėsi Kolpingo kolegijos direktorė Lina Kalibataitė.

Iki šiol derybos dėl kolegijos namo šioje vietoje vyko ne itin sklandžiai. „Derinimas vyksta apie 6 metus. Ilgiausiai truko ne derybos dėl statinio, kuris turi atitikti paveldosauginius reikalavimus, išvaizdos. Vilkinimas vyko biurokratų kabinetuose. Šiuo metu laukiame leidimo statybų pradžiai, skaičiuojama tiksli darbų sąmata“, – pasakojo L.Kalibataitė.

Pašnekovė neslėpė, kad planuojant pastato išorę teko atsižvelgti į architektų ir kultūros paveldo specialistų patarimus. Rastas kompromisas tenkino abi puses. Planuojama, kad pastatas bus modernus, tačiau „nesipyks“ su istorine aplinka. „Tai bus Hanzos miesto stiliaus pastatas. Tačiau ne identiška tų laikų statinių kopija, bet šiuolaikiškas“, – lakoniškai Kolpingo kolegijos namų išvaizdą apibūdino įstaigos direktorė.

3 aukštų pastato vidus bus pritaikytas švietimo įstaigos poreikiams. Didžiąją statinio dalį užims aukštoji neuniversitetinė mokykla – Kolpingo kolegija. Viršutiniame aukšte galės vykti viešos konferencijos, kiti renginiai. Statybas finansuoja įvairios užsienio organizacijos ir privatūs asmenys, taip pat viena Lietuvos įmonė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius