Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 09

Vis daugiau moterų pasakoja apie Kęstučio Pūko priekabiavimą: „Tai buvo baisiausias mano gyvenime darbo pokalbis“

Atsiranda daugiau moterų, norinčių papasakoti apie nemalonius susidūrimus su verslininku, o dabar – parlamentaru Kęstučiu Pūku. Į 15min kreipėsi kaunietė, pas K.Pūką bandžiusi įsidarbinti dar 2002-aisiais. Ji teigė tiesiog išbėgusi iš darbo pokalbio su K.Pūku, nes baiminosi, kad nuo žodžių jis gali pereiti prie veiksmų. Parlamentaras 15min teigė, kad visi šie moterų pasakojimai – kerštas už kovą su korupcija ir politiniais klanais.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Trečiadienį televizijos laidai „Info diena“ pranešus, kad padėjėjos ieškojęs Seimo „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoje dirbantis politikas galbūt seksualiai priekabiavo prie kandidačių, į 15min kreipėsi kaunietė, su K.Pūku susidūrusi prieš penkiolika metų.

„Ką liudininkė dabar pasakoja – lygiai tas pats man buvo (…) Toks jausmas, kad apie mane pasakotų. Aš tiesiog bėgau iš ten, nes bijojau, kad jis mane gali išprievartauti“, – pasakojo jauna moteris, panorusi likti anonime, nes dabar eina aukštas pareigas.

Tais laikais, kai jai teko susidurti su bendrovės „Pūkas“ vadovu ir įkūrėju, ji tebuvo studentė, ieškojusi administratorės darbo.

Ji pasakojo perskaičiusi skelbimą ir susisiekusi su K.Pūku, o šis ją gana greitai pakvietė į darbo pokalbį.

Anot moters, jis įvyko po darbo valandų, tačiau ne itin vėlai – lauke dar buvo šviesu.

Vykti į užmiestyje esantį namą, kuriame tais laikais buvo įsikūręs K.Pūko bendrovės biuras jai teko visuomeniniu transportu.

„Tada dar nebuvo biuro, tai buvo tiesiog gyvenamasis namas“, – pasakojo ji.

K.Pūką domino kandidatės gyvenimo draugas

Anot pašnekovės, tuo metu ji turėjo rimtą draugą, su kuriuo gyveno, o tai K.Pūkui nelabai patiko.

„Jis pirmiausiai pradėjo klausinėti, ką mokausi, kokia šeimyninė padėtis, ar draugas dažnai būna išvykęs: Kur jūs gyvenate, ar jums būtų patogu atvažiuoti, ar jus draugas atveš, ar draugas dažnai būna išvykęs“, – verslininko klausimus prisiminė ji.

Labiausiai užkliuvo K.Pūko teiginiai, kad darbe teks užtrukti, nors skelbime buvo nurodytos darbo valandos.

Moteris teigė, kad jai labiausiai užkliuvo K.Pūko teiginiai, kad darbe teks užtrukti, nors skelbime buvo nurodytos darbo valandos.

„Jis sakė, kad po darbo administratorės turi daug darbų nuveikti. Praėjo nemažai laiko, bet man tas yra taip įstrigę... Man buvo šokas, nesitikėjau iš tokio žmogaus tokių pareiškimų. Kai pradėjome kalbėti, kad man reikės po darbo pasilikti, jis pradėjo rodyti patalpas, kur būna, kokia lova stovi. Pasakė, kad jam reikės patarnauti, tada mano kojos pradėjo drebėti. Aš pradėjau trauktis prie durų ir pradėjau galvoti, ar jis nepradės manęs prievartauti“, – prisiminė ji.

Pašnekovės teigimu, K.Pūko laidomos užuominos buvo labai nemalonios, esą tuometis bendrovės direktorius aiškino, kad administratorės ne tik popierių rūšiavimu užsiima: „Jis sakė, kad aš turėsiu stenografuoti ir ne tik, o aš paklausiau – ką reiškia ne tik? Jis paaiškino, kad kalba apie darbą po darbo valandų.“

Kai ji pasakė, kad mokosi ir nori siekti daugiau nei administratorės pareigos, K.Pūkas leido suprasti, kad ji šiam darbui nėra tinkama, nes daug laiko skirs mokslams.

Anot kaunietės, K.Pūkas pokalbyje neslėpė, kad buvusi administratorė išėjo, nes nesutapo jos ir darbdavio požiūris į, jo žodžiais, tam tikrus dalykus.

Kaunietė sakė, kad darbo pokalbyje buvo kalbama ir apie jos išvaizdą, kuri K.Pūkui patiko: „Pasakė, kad mano reprezentatyvi išvaizda, turiu privalumų.“

Moteris teigė išbėgusi iš darbo pokalbio ir nubėgusi tiesiai į visuomeninio transporto stotelę.

„Tai buvo baisiausias mano gyvenime darbo pokalbis“, – teigė ji.

K.Pūkas: skambintojų pasipiktinusių visokių bus ir bus

Moters pasakojimą išgirdęs K.Pūkas 15min sakė, kad tokių istorijų bus daug: „Ateina klubinė mergaitė, kuri nieko daugiau nesupranta, tai ji apie tai ir šneka, tai ką aš su jomis aiškinsiuosi?“

Parlamentaras pabrėžė, kad renkantis darbuotojas žiūrėjo į išvaizdą, nes dirbant televizijoje ji yra reikalinga.

Tačiau 15min pastebėjus, kad moteris darbinosi administratore, K.Pūkas nepasimetė: „Žiūrėkite, yra administratorė, balsą turi – nusiunčiau, dirba televizijoje. Tai čia pas mus gi nėra kažkokie etatai... Tai čia, žinokit, tokių skambintojų pasipiktinusių visokių bus ir bus, nekreipkit dėmesio jūs į tokius dalykus.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Pūkas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kęstutis Pūkas

Paklaustas, ar „Info diena“ kalbintos merginos, iš kurių jis rinkosi padėjėją Seime, meluoja, „tvarkiečių“ frakcijos narys sakė, kad jos turėtų jam į akis pasakyti, kuo jis jas įžeidė ar pažeidė: „O tada kalbėsim. O tokių, žinot, pasakorių – kiek nori.“

K.Pūkas spėjo, kad tokiu būdu gali būti bandoma jam pakenkti už tai, kad jis ne vienerius metus veikia prieš korupciją, politinius klanus ir sistemą.

Politiko įsitikinimu, priešai neranda prie ko prikibti, todėl kenkia tokiu būdu.

Jis taip pat įtaria, kad viena iš merginų, televizijos laidai papasakojusių apie jį galėjo būti įsižeidusi dėl to, kad jis nesutiko įdarbinti.

„Pasakiau, kad neateitų į darbą, tai viskas – aš noriu to darbo. Tai kas, sakau, kad tu nori? Man reikia patikimo žmogaus. Įsivaizduokit, kaip man dabar – čia gi ne parduotuvė, kur į kasą reikia žmogaus, man reikia vis tiek... politinio pasitikėjimo tarnyba“, – teigė Seimo narys.

Šiuo metu K.Pūkas turi vieną padėjėją – Karolį Bruderį. Trečiadienio vakarą jis 15min tikino, kad daugiau jam ir nereikia.

Jis taip pat pabrėžė, kad nuo antradienio iki ketvirtadienio vakaro jis darbo valandų neskaičiuoja, todėl nori, kad padėjėja taip pat daug dirbtų.

Šiuo metu K.Pūkas turi vieną padėjėją – Karolį Bruderį. Trečiadienio vakarą jis 15min tikino, kad daugiau jam ir nereikia.

„Neimsiu nė vienos daugiau tokių šušarų, atsiprašau už žodį, kurios atėjusios ieško ne darbo, o kaži ko. Reikia dirbti – aš dar neįvažiuoju jau ketvirtas mėnuo, kur jau tikrai daug ką žinau. Ateina jinai čia – susigaudysiu. Duodu aš medžiagą, pasižiūrėk, ką tu susigaudysi. Kiek jūs dirbat – žiūrėkit, vakare skambinat kad ką nors padarytumėt. O čia žinot, ateina, pasivaikščiot kažkokios barakudos tokios. Na tai, čia jų reikalas“, – pokalbį baigė K.Pūkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius