Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 24

Visuomenė nepakanti nelegalioms statyboms

Į vis griežtėjančią kovą su nelegaliomis statybomis aktyviai įsijungia ir visuomenė, tiegiama išplatintame pranešime spaudai.
Nelegalios statybos Nidoje.
Nelegalios statybos Nidoje. / 15min.lt/ Aurelijos Kripaitės nuotr.

Kiekvieną dieną Aplinkos ministerijos ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos „Karštosios linijos“ telefonais gaunama pranešimų, kuriuose informuojama apie pastebėtas nelegalias statybas, užtvertas upių, ežerų, kitų vandens telkinių pakrantes. Kiekvienas pranešimą tikrinamas, apie jį informuojamos atitinkamų sričių viršininkų administracijos, kurios Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai atsiskaito apie nustatytus pažeidimus ir veiksmus, jiems pašalinti.

Nuo šių metų pradžios iki birželio 30 d. Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija „Karštąja linija“ gavo 65 pranešimus – 46 elektroniniu paštu, 18 balso paštu, 1 faksu. Šiuo metu 51 pažeidimas jau ištirtas. 45 procentai informacijos pasitvirtino, taigi naudojant „Karštąją liniją“ išaiškintos 23 nelegalios statybos. Daugiausia pranešimų gauta iš Vilniaus apskrities – 26, (8 iš jų pasitvirtino), 14 pranešimų – iš Kauno apskrities (4 pasitvirtino), 9 – iš Klaipėdos apskrities (6 pasitvirtino). 14 pranešimų tikrinami.

Iš gyventojų gauta informacija leido imtis veiksmų, kad būtų sustabdytos nelegalios statybos

Iš gyventojų gauta informacija leido imtis veiksmų, kad būtų sustabdytos nelegalios statybos Labanoro regioniniame parke, Vilniaus apskrities Sudervės seniūnijoje esančioje sodų bendrijoje, daugiabučiuose namuose Klaipėdoje, kur gyventojai be reikalingų leidimų sumanė atlikti didelės apimties butų ir palėpių rekonstrukcijas.    

Kad kova su nelegaliomis statybomis duoda akivaizdžių rezultatų, parodė ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos įvairiose apskrityse 10 atliktų reidų, kai buvo tikrinamas statybų teisėtumas. Patikrinti 69 objektai, nustatytas 21 pažeidimas – daugiausia statybos reglamento nesilaikymas ir tik vienas nelegalios statybos atvejis Šiaulių apskrities Pakruojo rajone.

„Karštoji linija“ įkurta siekiant aktyviau įtraukti visuomenę į kovą su įstatymų pažeidimais aplinkosaugoje, išaiškinti galimus korupcijos atvejus. Apie pažeidimą informavusio asmens duomenys, jam pageidaujant, neviešinami. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius