Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 23

Visuomenės abejingumas ir tyla skatina sekso industriją Lietuvoje

Lapkričio 25 dieną Lietuvos „Caritas“ ir Šiaulių apygardos prokuratūra organizuoja diskusiją tema „Seksualiai išnaudojamos moterys: visuomenės požiūris į dorovę“, teigiama organizatorių išplatintame pranešime spaudai.
Prostitutė
Prostitutė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Diskusijoje dalyvaus Lietuvos „Carito“, Švietimo ir mokslo ministerijos, teisėsaugos institucijų atstovai. Vienas iš renginio organizatorių Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Ramūnas Dobrovolskis pabrėžia, kad „šios diskusijos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į akivaizdžiai matomą visuomenės moralės ir dorovės jausmo trūkumą, kuris tiesiogiai daro įtaką prostitucijos ir prekybos žmonėmis nusikaltimų gausėjimui. Paklausa lemia prostitucijos teikiamų paslaugų padidėjimą, todėl visų pirmą turi būti siekiama stiprinti ne tik visuomenės pilietiškumo ugdymą, bet ir moralinių bei dorovinių vertybių žmogaus sąmonėje suvokimo stiprinimą“.

„Prostitucijos ir prekybos žmonėmis tema yra laikoma nepatogia Lietuvoje. Šios temos ignoravimas visuomenėje skatina sekso industrijos klestėjimą ir nukentėjusiųjų  skaičiaus  didėjimą. Toks nebylus visuomenės pritarimas trukdo teisėsaugai išaiškinti ir nubausti nusikaltimų vykdytojus bei organizatorius“, – sakė Lietuvos „Carito“ projekto „Pagalba prostitucijos ir prekybos moterimis aukoms“ koordinatorė Kristina Mišinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius