Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 21

Visuomenininkai dėl referendumo kartelės pristatė tik 860 parašų

Balandį pradėję rinkti parašus dėl referendumo kartelės sumažinimo, visuomenininkai jų Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pristatė tik 860 iš reikalingų 300 tūkstančių.
VRK posėdis
VRK posėdis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Referendumas

Komisijos pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė BNS sakė, kad tokia situacija verčia galvoti apie pataisas, kurios nesurinkus nustatyto minimumo reikalautų iniciatorių atlyginti bent parašų lapų spausdinimo išlaidas.

„Iniciatoriai surinko tik 860 parašų, labai mažas skaičius, ir didžioji dauguma išduotų parašų rinkimo lapų buvo nepaliesti. Galbūt galvosime, svarstysime, gal ir Seimui siūlyti, kad nustatytų kažkokią kartelę, ar tris, ar penkis procentus, kad surinktų parašų rinkėjai. Jei surenka mažiau, tokiu atveju galbūt reikėtų spręsti dėl parašų rinkimo lapų spausdinimo išlaidų atlyginimo“, – BNS sakė L.Matjošaitytė.

Vyriausioji rinkimų komisija grupę, kuri siūlė numatyti, kad ateityje referendumams skelbti pakaktų surinkti 100 tūkst. parašų, registravo balandį. Iniciatyvinės grupės koordinatoriumi buvo paskirtas Lietuvos pensininkų partijos pirmininkas Vytautas Kadžys.

Iniciatoriai norėjo surinkti parašus šaukti referendumui dėl Konstitucijos pataisos, kad ateityje kartelė tokiai iniciatyvai būtų sumažinta nuo 300 iki 100 tūkst. parašų.

Iniciatorių siūlomas klausimas jau anksčiau buvo pateiktas spręsti referendumui kartu su siūlymu drausti užsieniečiams parduoti žemę. Minimą referendumą inicijavo iniciatorių grupė, surinkusi reikiamus parašus, tačiau dėl mažo rinkėjų aktyvumo jis neįvyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius