-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 08

Vitui Matuzui iššūkį metusiam Panevėžio merui Vitalijui Satkevičiui gresia svarstymas TS-LKD

Valdančiosios Tėvynė sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovybė neatkalbėjo Panevėžio miesto mero konservatoriaus Vitalijaus Satkevičiaus nuo dalyvavimo Seimo rinkimuose. Jis kelia savo kandidatūrą Vakarinėje vienmandatėje rinkimų apygardoje – toje pačioje, kaip ir jo partijos kolega Vitas Matuzas.
Vitalijus Satkevičius savo pamaldumą įrodinėja prabangiomis dovanomis bažnyčiai.
Vitalijus Satkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

TS-LKD Priežiūros komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas sako, kad šią situaciją turės spręsti partijos vadovybė – prezidiumas arba taryba.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį merą registravo savarankišku politinės kampanijos dalyviu.

Pasak A.Anušausko, jokia partija tokios situacijos netoleruotų.

Pasak A.Anušausko, jokia partija tokios situacijos netoleruotų.

„Šiuo atveju reikalingi politiniai sprendimai, yra politiniai būdai tam išspręsti“, – BNS sakė A.Anušauskas.

Jo teigimu, Priežiūros komitetas įsikiš tik tuomet, jeigu tie politiniai sprendimai nebus vykdomi.

„Manau, kad partijos prezidiumas ar taryba turi priimti sprendimą. Netrukus visi grįš po atostogų, susirinks ir apsvarstys padėtį“, – tvirtino konservatorius.

Panevėžio meras anksčiau BNS sakė, kad žengti tokį žingsnį jį paskatino kai kurių partijos kolegų išpuoliai prieš jį. V.Satkevičius tvirtino, kad juos organizuoja V.Matuzo patikėtinis, Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narys konservatorius Viktoras Trofimovas.

„Pasiryžau kandidatuoti, kaip savarankiškas politinės kampanijos dalyvis (...) Visiškai išseko kantrybė. Ilgai tylėjau, bet po praėjusio penktadienio – viskas“, – teigė meras.

Praėjusį penktadienį V.Trofimovas kreipėsi į prokuratūrą, prašydamas išaiškinti, kas neteisėtai į darbą priėmė mero patarėją Darių Simėną, kokia dėl to padaryta žala ir prašoma ją išieškoti iš kaltųjų.

Mero teigimu, V.Trofimovas nepelnytai jį pradėjo juodinti dar prieš savivaldos rinkimus, nes esą varžėsi su juo dėl lyderio vietos kandidatų sąraše.

„Jam buvo duoti nurodymai, kad negalima taip elgtis, bet jis neklausė. Mano kantrybė išseko, manau, kad geriausia išeitis – sužinoti, ką iš tiesių remia panevėžiečiai, dalyvaujant Seimo rinkimuose. O Vakarinėje apygardoje partijos kandidato nėra“, – tvirtino Panevėžio meras.

V.Matuzas, nors yra sustabdęs narystę partijoje dėl teisėsaugos jam pateiktų įtarimų piktnaudžiavus tarnyba ir klastojus dokumentus, minėtoje apygardoje registruotas kaip TS-LKD kandidatas.

V.Trofimovas atmeta kolegos priekaištus ir teigia demaršų prieš jį nerengęs.

„Jokių demaršų, jokių puldinėjimų nebuvo. Yra Valstybės tarnybos departamento išvada, kad buvo priimti neteisėti sprendimai, įdarbinant mero patarėją. Valstybės tarnybos departamentas nieko nepasakė apie padarytą žalą ir kaltininkus, todėl aš tą jų raštą išsiunčiau į prokuratūrą. Jokių vardų, jokių pavardžių neminėjau“, – pasakojo miesto savivaldybės tarybos narys.

„Jeigu meras prisiima atsakomybę už neteisėtus sprendimus, tai jo reikalas“, – pridūrė konservatorius.

TS-LKD rinkimų štabo vadovas Raimundas Alekna bandė atkalbėti merą nuo dalyvavimo parlamento rinkimuose, prašė jo neskubėti priimti sprendimą.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius