-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 19

VMI imasi Kristinos Brazauskienės verslo

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) aiškinasi, ar Algirdo Mykolo Brazausko našlės Kristinos Brazauskienės verslas galimai nuslėpė nekilnojamąjį turtą ir piniginius sandorius Floridoje.
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus apskrities VMI viršininkė Edita Glumbakienė 15min informavo, kad mokesčių inspektoriai šiuo metu narsto praėjusią savaitę 15min paviešintą informaciją, rodančią, jog K.Brazauskienės ir jos sūnaus Ernesto Butrimo valdoma bendrovė „Draugystės“ viešbutis 2010 m. už 220 tūkst. dolerių įgijo rezidenciją Majamyje, o pernai ją pardavė už 420 tūkst. dolerių.

VIDEO: Amerika pirty: Kristinos Brazauskienės verslas nuslėpė turtą Floridoje?

„Nustatydama mokesčių mokėtojų rizikingumą, VMI visuomet vertina turimą ir iš kitų šaltinių gautą informaciją – analizuojami VMI pasitikėjimo telefonu 1882, programėle „Pranešk“ ar anketoje, kurią galima rasti VMI interneto svetainėje, pateikti pranešimai, taip pat nuolat stebima žiniasklaidoje ar socialiniuose tinkluose pasirodanti informacija.

Vilniaus AVMI šiuo metu vertina žiniasklaidoje, t. y. interneto naujienų portale 15min, paviešintą informaciją apie UAB „Draugystės“ viešbučio sandorius“, – teigė E.Glumbakienė.

15min tyrimas atskleidė, kad nekilnojamojo turto pirkimas „Draugystės“ viešbučio apskaitoje oficialiai neatsispindėjo. Nei 2010 m., nei 2011 m. finansinėse ataskaitose neminimas joks nekilnojamojo turto pirkimas.

Be to, bendrovės vadovas E.Butrimas tvirtina, neva NT sandorius patvirtinantys duomenys iš Floridos registro yra suklastoti. Kam galėjo prireikti „Draugystės“ vardu pirkti ir vėliau parduoti vertingą NT, E.Butrimas taip ir nepaaiškino.

Savo ruožtu, VMI plačiau nekomentuoja, kokių kontrolės veiksmų ėmėsi „Draugystės“ viešbučio atžvilgiu.

„Šiame etape mokesčių administratorius nekomentuoja juridinių ar fizinių asmenų atžvilgiu atliekamų veiksmų“, – teigė E.Glumbakienė.

Į VMI dėl galimai su įstatymais prasilenkiančios „Draugystės“ viešbučio veiklos praėjusią savaitę kreipėsi ir Seimo narė Agnė Bilotaitė.

Ji taip pat prašo, kad K.Brazauskienės verslą narstytų prokurorai bei Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba. Politikės nuomone, 15min atskleista informacija rodo, kad „Draugystės“ viešbutis galimai vengė mokesčių bei apgaulingai tvarkė buhalterinę apskaitą. Kokios pasekmės grėstų K.Brazauskienės verslui, jei tokie įtarimai pasitvirtins, VMI kol kas nekomentuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius