Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 28

VMI primena: turtą privalantys deklaruoti asmenys turi tai padaryti iki gegužės 3 d.

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad iki šios dienos privalomas pateikti metines turto deklaracijas už 2009 m. pateikė 63 tūkst. asmenų. Remiantis praeitų metų duomenimis, šiais metais iki gegužės 3 d. savo turtą turėtų deklaruoti daugiau nei 98 tūkst. asmenų.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

„Asmenys, kurie pagal Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo įstatymo 2 straipsnį privalo deklaruoti turtą ir pajamas, turėtų nepamiršti to padaryti iki gegužės 3 d. Esant poreikiui, VMI specialistai visuomet yra pasirengę atsakyti į klausimus ir padėti deklaruoti“, – sako Stasė Aliukonytė-Šnirienė, VMI Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė.

VMI atkreipia dėmesį, kad iki gegužės 3 d. pajamas bei turtą privalo deklaruoti valstybės tarnautojai, politikai, Europos Parlamento nariai, kiti asmenys, išvardyti Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo įstatymo 2 straipsnyje ir jų šeimos nariai. Šiais metais apie savo neregistruotą turtą, kuris viršija 5 tūkst. litų, Mokesčių inspekcijai turi pranešti ir 18 metų 2004-aisiais bei vėlesniais metais sulaukę šalies gyventojai bei teisę nuolat gyventi Lietuvoje įgiję užsieniečiai.

Šiuo metu jau yra pateikta 605 tūkst. deklaracijų. 146 tūkst. mokesčių mokėtojų jau grąžinta 58 mln. Lt permokos. VMI primena, kad greičiausiai ir paprasčiausiai mokesčių deklaracijas galima teikti naudojantis VMI elektroninio deklaravimo sistema, bei atkreipia dėmesį, kad mokesčių mokėtojai, norėdami gauti pranešimus apie deklaracijų pateikimą, nustatytus trūkumus ir kitus deklaracijų apdorojimo rezultatus tinkamu elektroninio pašto adresu, turėtų kontaktinius duomenis nurodyti EDS sistemos skyrelyje „Vartotojo duomenys –> Ryšio priemonės“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius