Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2016 10 20

Vokietija ir Lietuva mini politinių santykių sukaktį

Vokietiją ir Lietuvą sieja glaudūs politiniai santykiai. Šiais metais abi šalys mini santykių atkūrimo 25-metį. Be to, Vokietija yra svarbi prekybos ir darbo rinka. Šiuo metu vokiečių kalbos mokosi beveik 24 000 moksleivių, tačiau siekiama, kad jų būtų daugiau. Tai yra viena iš priežasčių, kodėl Vokiečių kalbos dienos proga šiandien vyksta apie 200 įvairių renginių visoje šalyje. Bibliotekose, universitetuose ir įvairiose įmonėse galima sužinoti apie vokiečių kalbą ir studijų Vokietijoje galimybes.
Vokietijos vėliava
Vokietijos vėliava / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vokietija Lietuva

Vokietija yra vienas svarbiausių Lietuvos partnerių: prekybos apimtys tarp abiejų šalių siekia iki 5 mlrd. eurų. Be to, Vokietijos įmonės yra vienos didžiausių investuotojų Lietuvoje.

Kadangi patys vokiečiai užsienio kalbomis šneka gana vidutiniškai, palyginti su europiečiais, įmonės džiaugiasi kiekvienu, kuris moka jų kalbą.

„Dar vienas aspektas, kurį lietuviai vadintų problema, bet vokiečiai nemėgsta šios sąvokos, jie kalba apie iššūkius: apklausus Vokietijos kapitalo įmones buvo domimasi, ar lengva rasti darbuotojų, gerai mokančių vokiečių kalbą. 90 procentų atsakė – ne“, – sakė Audronė Gurinskienė, Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų vadovė Lietuvoje.

Ji taip pat pabrėžė, jog lietuviškos įmonės ieško kontaktų Vokietijoje. Šiuo metu Vokietijoje yra įsisteigusios 77 lietuviško kapitalo įmonės.

Lietuvoje anglų kalba yra privaloma, o vokiečių – pranašumas, teigia Vokietijos ambasadorė Lietuvoje, ir pabrėžia puikius abiejų šalių politinius santykius.

„Mes glaudžiai bendradarbiaujame Europos Sąjungoje, žinoma, saugumo politikos srityje. Būtent čia partnerystė yra esminė, nes Lietuva yra balsas regione, kuris daug reiškia tiek ES, tiek ir NATO. Vokietijai svarbu turėti bendrų tikslų siekiantį partnerį“, – teigė Vokietijos ambasadorė Lietuvoje Jutta Schmitz.

Tačiau vokiečiams taip pat svarbios ir atostogos. Vokietijos piliečiai mėgsta keliones. Praėjusiais metais daugiausia turistų į Lietuvą atvyko būtent iš Vokietijos – apie 170 000.

Vokiečių kalbos dienos proga ketvirtadienį vyksta apie 200 renginių visoje Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius