Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 12

Vokietijos kanclerė A.Merkel patvirtino atvyksianti į Lietuvą

Premjeras Andrius Kubilius gavo Vokietijos kanclerės Angelos Merkel laišką, kuriame oficialiai patvirtinamas jos dalyvavimas 8-ajame Baltijos jūros valstybių Vyriausybių vadovų susitikime, kuris vyks Vilniuje birželio 1–2 dienomis.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jūsų pasiūlytos pagrindinės viršūnių susitikimo temos, tokios kaip konkurencingumas, tvarus ekonomikos augimas ir bendradarbiavimas energetikos srityje, yra labai svarbios šio mus vienijančio regiono ateičiai. Su džiaugsmu ir susidomėjimu laukiu mūsų diskusijos bei džiaugiuosi galėdama Jums patvirtinti savo dalyvavimą“, – laiške premjerui rašo Vokietijos kanclerė.

Sveikindamas A.Merkel dalyvavimą premjeras A.Kubilius pabrėžė, kad reguliarūs Baltijos valstybių vadovų susitikimai yra geras stimulas išnaudoti galimybes veikti kartu regione ir tarptautinėje arenoje sprendžiant tokius aktualius klausimus kaip bendrų energetikos ir infrastruktūros projektų įgyvendinimas.

„Nauji iššūkiai, su kuriais susiduria tarptautinė bendruomenė, liudija, kad Baltijos regiono šalims tenka imtis vis aktyvesnio vaidmens besikeičiant tarptautinei situacijai“, – sako A.Kubilius.

Tikėtina, kad į birželio pradžioje Vilniuje vyksiantį Baltijos vadovų tarybos posėdį atvyks ir Rusijos premjeras Vladimiras Putinas, taip pat kitų Baltijos regiono, į kurį įeina 11 valstybių, ministrų kabinetų  vadovai. Į susitikimą pakviesti ir Europos Komisijos vadovas Jose Manuelis Barroso bei Baltijos jūros parlamentinės konferencijos atstovų delegacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius