Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 01

VPT pradeda tyrimą dėl „Ministerium“ laimėtų konkursų

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) tirs du viešųjų ryšių ir renginių organizavimo įmonės „Ministerium“, kurios akcijų vis dar turi premjero Algirdo Butkevičiaus žentas, laimėtus konkursus.
Evaldas Vaitasius, Algirdas Butkevičius ir Dalia Kutraitė-Giedraitienė
„Ministerium“ istorija brangiai kainavo premjero Algirdo Butkevičiaus aplinkai: Dalia Kutraitė-Giedraitienė paliko premjero komandą, o jo žentas Evaldas Vaitasius parduoda „Ministerium“ akcijas / 15min.lt montažas

Tuo metu Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį patvirtino atsisakiusi pradėti ikiteisminį tyrimą dėl bendrovės veiklos.

VPT BNS informavo, kad jos Kontrolės skyriui perduoti du viešieji pirkimai, kurių laimėtoju paskelbta „Ministerium“.

Pirmuoju – šių metų viduryje – skelbtu konkursu Vidaus reikalų ministerija ieškojo įmonės, kuri parengtų televizijos reportažus. Konkurso nugalėtojais tapo „Ministerium“ ir „Idea Mecca“, sandorio vertė siekė maždaug 256 tūkst. eurų.

Antruoju – 2014 metų pradžioje – skelbtu konkursu Ūkio ministerija pirko viešinimo ir informavimo apie Europos Sąjungos paramą televizijoje ir internete paslaugas, o jo laimėtojomis paskelbtos „Ministerium“ ir „Vox vera“, gavusios apie 281 tūkst. eurų užsakymą. „Vox vera“ kontrolinį akcijų paketą, 15min.lt duomenimis, valdo „Ministerium“ akcininkas ir vadovas Mantas Krasauskas.

STT pareiškė nenustačiusi nusikaltimo požymių „Ministerium“ veikloje.

„Buvo atsisakyta pradėti ikiteisminį tyrimą pagal tą (Seimo narės konservatorės Agnės Bilotaitės – BNS) pareiškimą“, – BNS sakė STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

Konkurencijos taryba liepą jau pradėjo tyrimą, ar bendrovė nedalyvavo karteliniuose susitarimuose.

Trečiadienį ministro pirmininko žentas Evaldas Vaitasius pranešė parduodantis „Ministerium“ akcijas. Pasak buvusios premjero visuomeninės patarėjos Dalios Kutraitės-Giedraitienės, 50 proc. akcijų šiemet balandį E.Vaitasius įsigijo iš likusias akcijas valdžiusio Manto Krasausko, kuris anksčiau jas įsigijo iš jos sūnaus Simono Giedraičio.

„Ministerium“ šiuo metu yra ir VPT, ir Konkurencijos tarybos akiratyje.

D.Kutraitė-Giedraitienė, kuri yra vadovavusi „Ministerium“ valdybai, neseniai pasitraukė iš premjero patarėjos pareigų.

E.Vaitasius yra teigęs, kad užtarimų savo verslui iš premjero ar jo patarėjų niekada nėra prašęs ir tikino, kad įmonė jokios išskirtinės sėkmės viešuosiuose pirkimuose nesulaukė.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos atmetė opozicijoje esančių konservatorių prašymą ištirti, ar A.Butkevičius nesinaudojo pareigomis asmeninei naudai gauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius