Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 14

VPT teisme ginčys 6,3 mln. eurų vertės Kretingos sporto komplekso statybų sutartį

Viešųjų pirkimų tarnyba per teismą bandys pasiekti, kad Kretingos savivaldybė nutrauktų 6,3 mln. eurų vertės sutartį su Vilniaus statybų bendrove „LitCon“ dėl sporto ir sveikatingumo komplekso statybų.
Viešųjų pirkimų tarnyba
Viešųjų pirkimų tarnyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

VPT atstovė Vytautė Šmaižytė BNS informavo, kad dokumentai Klaipėdos apygardos teismui jau rengiami. Kovo pabaigoje VPT rekomendavo sutartį nutraukti, bet Kretingos valdžia nesutiko to padaryti.

Tarnyba nustatė, kad savivaldybė objekto vertę apskaičiavo ir lėšas suplanavo pagal 2013 metų kovo mėnesį parengtą techninį projektą. Jo vertė buvo 4,778 mln. eurų, tačiau konkurso dalyvės gerokai viršijo šią sumą: „LitCon“ pasiūlė 6,261 mln. eurų, Panevėžio statybos trestas – 7,511 mln. eurų, „Irdaiva“ – 6,271 mln. eurų.

„Savivaldybė dar prieš parinkdama supaprastintą pirkimo būdą, privalėjo įsitikinti, kad suplanuota pinigų suma atitinka to meto rinkos statybos darbų kainą. To padaryta nebuvo. Atplėšus vokus ir pamačius, kad pasiūlymų kainos viršija kainą, kuriai reikia dar ir tarptautinio konkurso, savivaldybė turėjo pirkimą nutraukti, naujai paskaičiuoti numatomų darbų kainą ir skelbti naują viešąjį konkursą“, – teigiama VPT pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius