Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 03

VRK masiškai nutraukia naujųjų savivaldybės tarybos narių įgaliojimus

Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) užplūdo naujai išrinktų savivaldybių tarybos narių prašymai nutraukti jų įgaliojimus, šiems dar nepradėjus galioti.
Zenonas Vaigauskas
Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Vien per kovo 28 dieną vykusį VRK posėdį priimtas sprendimas, kad 129 naujai išrinkti savivaldybių tarybų nariai netenka savivaldybės tarybos nario mandato.

Šiame sąraše – Seimo nariai, europarlamentarai, savivaldybių tarnautojai ir kt.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario mandato atsisakė europarlamentaras „tvarkietis“ Juozas Imbrasas, Utenos rajono tarybos nario – Seimo narys konservatorius Edmundas Pupinis, Šiaulių miesto taryboje nutarė nedirbti nei socialdemokratas Edvardas Žakaris, nei socialliberalas Valerijus Simulikas, buvę rinkimų sąrašų vedliais.

„Tvarkietis“ Seimo narys Petras Gražulis savo vietą Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje užleido Martynui Pociui.

Darbą parlamente pasirinko ir neseniai į jį išrinktas socialdemokratas Albinas Mitrulevičius, jis atsisakė Marijampolės savivaldybės tarybos nario mandato.

„Tvarkietis“ Seimo narys Petras Gražulis savo vietą Klaipėdos rajono savivaldybės taryboje užleido Martynui Pociui.

Parlamentaro Manto Varaškos dėka Kazlų Rūdos tarybos nariu tapo Justinas Kazla.

Anykščių rajono savivaldybės taryboje nedirbs nei į ją išrinktas Seimo narys „tvarkietis“ Vytautas Galvonas, nei valstietis liaudininkas Antanas Baura.

Zarasų rajono tarybos nario mandato neėmė ir kitas „tvarkietis“ Algimantas Dumbrava.

VRK duomenimis, į naujos kadencijos savivaldybių tarybas išrinktas 261 politikas, kurių dabartinės pareigos yra nesuderinamos su savivaldybės tarybos nario mandatu.

Pagal įstatymą, išrinkti tarybos nariai, likus ne mažiau kaip 10 dienų iki pirmojo tarybos posėdžio, privalo atsisakyti pareigų, nesuderinamų su savivaldybės tarybos nario mandatu. To nepadarę politikai neteks mandato.

Savivaldybių tarybos rinkimų įstatymas numato, kad savivaldybės tarybos nario pareigos nesuderinamos su prezidento, Seimo nario, Europos Parlamento nario, Vyriausybės nario pareigomis, su Vyriausybės įstaigos ar įstaigos prie ministerijos vadovo, kurio veikla susijusi su savivaldybių veiklos priežiūra ir kontrole, pareigomis, Vyriausybės atstovo apskrityje, valstybės kontrolieriaus ir jo pavaduotojo pareigomis.

Be to, savivaldybės tarybos nario pareigos nesuderinamos su tos savivaldybės mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojo pareigomis, tos savivaldybės tarnautojo ir darbuotojo, dirbančio pagal darbo sutartis, pareigomis. Tarybų nariais taip pat negali būti tos savivaldybės įstaigų, įmonių, viešųjų įstaigų vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius