Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 16

VRK nurodo, kad K.Krivickas pernai uždirbo 84 tūkst. eurų, sumokėjo 3 proc. mokesčių, bet šis įrodinėja, kad tai klaida

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) tinklalapyje nurodoma, kad į Seimą kandidatuojantis televizijos laidų prodiuseris Kristupas Krivickas pernai uždirbo 84 tūkst. eurų, tačiau mokesčių sumokėjo vos 3 tūkst. eurų. Tai kiek daugiau nei 3 proc.
Kristupas Krivickas
Kristupas Krivickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min pasidomėjo, kaip daug apie skaidrumą ir kovą su korupcija kalbančiam K.Krivickui pavyko sumokėti tiek mažai? Juk Gyventojų pajamų mokestis, kuris nurodomas VRK puslapyje, siekia 15 proc.

Į politiką pasukęs prodiuseris ir žurnalistas 15min teigė, kad VRK pateikiama informacija nėra tiksli.

VRK pateikiama informacija apie Kristupą Kriviciką
VRK pateikiama informacija apie Kristupą Kriviciką

„Aš jums pateiksiu savo Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) ir Gyventojų pajamų mokesčių (GPM) deklaracijas. Taip pat iš „Sodros“ paimsiu informaciją apie socialinio draudimo mokesčius. Visa tai pateiksiu žurnalistams, nes neturiu, ką slėpti. VRK tinklalapyje nurodyta neteisinga informacija.

Galbūt tai atsitiko todėl, kad, pavyzdžiui, „Sodros“ mokesčiai apskaičiuojami tik po to, kai Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) pateikiu savo GPM deklaraciją“, – teigė K.Krivickas.

Jo turto ir pajamų deklaracijoje taip pat nurodyta 57 tūkst. eurų paskola ir turimos 45 tūkst. eurų piniginės lėšos. Paklaustas, kam skolintis, jei turi tiek pinigų, K.Krivickas paaiškino, kad ši paskola imta prieš 15 metų.

Iš viso K.Krivicko šeimos turimo turto vertė siekia 290 tūkst. eurų. Jei kandidato į Seimą pernai metų pajamas padalinsime iš mėnesių skaičiaus, tai statistiškai per mėnesį jis uždirbo 7 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių. Seimo nario alga daugiau nei du kartus mažesnė.

„Daug kartų sakiau, kad mano visuomeninė ir politinė veikla neturi nieko bendro su finansiniais tikslais. Daug kas sako, kad politikai veržiasi prie lovio. Mano pajamos televizijoje tikrai yra didesnės. Ir pernai jos nebuvo didžiausios. Tikrai galiu užtikrinti savo šeimai orų pragyvenimą“, – teigė K.Krivickas.

Jis pabrėžė, kad visos viešų asmenų pajamos žurnalistams turi būti pasiekiamos vienu pelės paspaudimu. Iš to jokia paslaptis negali būti daroma.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Seimas pirmą kartą svarsto kitų metų biudžetą
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Seimas pirmą kartą svarsto kitų metų biudžetą

„Gaunu pajamas tik iš savo profesinės veiklos ir jokių kitų. Gaunu pagal PVM sąskaitas faktūras, kurias išstatau kaip individualios veiklos vykdytojas pagal nustatytą klasifikatorių. Tai nepriklausoma žurnalistinė, prodiuserinė veikla. Taip pat esu PVM mokėtojas. Nuo gautų sumų du kartus per metus moku PVM, kartą per metus moku „Sodros“, Gyventojų pajamų ir Sveikatos draudimo mokesčius“, – sakė pašnekovas.

15min gavo dokumentus parodančius, kiek iš tiesų K.Krivickas sumokėjo mokesčių 2015 m. Sudėjus individualios veiklos mokesčius ir „Sodrą“, pernai sumokėtų mokesčių suma siekia 8300 eurų (apie 10 proc.). Jis taip pat sumokėjo 16 tūkst. eurų PVM. Iš viso mokesčių suma viršijo 24 tūkst. eurų (tai 29 proc.).

Šis mokesčių tarifas mažesnis, nei moka daugelis samdomą darbą dirbantys darbuotojai, tačiau skirtumą K.Krivickas nesunkiai paaiškino. Vykdant individualią veikla 30 proc. nuo visų pajamų yra nurašomos kaip veiklos išlaidos ir nėra iš viso apmokestinamos. Taip pat K.Krivickas yra daugiavaikis tėvas, todėl mokant GPM jam taikomas didesnis neapmokestinamų pajamų dydis.

„Puikiai žinau, kad per metus sumoku apie 20-25 proc. mokesčių. Tai yra panašiai tiek, kiek sumoka ir kiti su individualios veiklos pažymėjimu dirbantys Lietuvos piliečiai. Jokių mokesčių neslepiu, jokių išimčių man nėra taikoma. Prašysiu, kad VRK pateikiama informacija būtų patikslinta, nes ji klaidina visuomenę“, – teigė K.Krivickas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius