Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 16 /17:06

VRK patvirtino rinkimų rezultatus Šilutės rajono vienmandatėse: antrasis turas vyks

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį vienbalsiai nusprendė patvirtinti Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus vienmandatėje Šilutės apygardoje. Patvirtinti ir Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatai vienmandatėje Pietų Žemaitijos apygardoje.
Remigijus Žemaitaitis, Kęstas Komskis
Remigijus Žemaitaitis, Kęstas Komskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Nematau pakankamo pagrindo pasakyti, kad negalima nustatyti, kas išėjo į antrąjį turą“, – apie Šilutės apygardos rezultatus sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Tuo metu balsavimo rezultatai daugiamandatėje apygardoje dar nėra patvirtinti.

Teisėsauga tiria galimą rinkėjų papirkimą Šilutės apygardoje. Kaip skelbė 15min, policija demaskavo gaują, kuri įtariama pirkusi balsus partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatų naudai.

Šilutės rajonas, kuriame, kaip įtariama, buvo perkami balsai, patenka į dviejų rinkimų apygardų ribas – Pietų Žemaitijos ir Šilutės.

Atlikus pirminius veiksmus nustatyta, kad Šilutės gyventojai per rinkimus į Seimą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlė balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų.

Buvo sulaikyti 7 įtariamieji, tarp kurių galimi organizatoriai ir vykdytojai. Taip pat nustatyti ir apklausti papirktieji asmenys.

Su tyrimu susiję šaltiniai 15min pasakojo, kad balsus parduoti sutikusiems rinkėjams buvo nurodoma balsuoti už „Tvarkos ir teisingumo“ partiją bei jos kandidatus vienmandatėse apygardose. Partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąraše balsus pardavusiems rinkėjams buvo nurodoma reitinguoti partijos vicepirmininką K.Komskį.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Zenonas Vaigauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Zenonas Vaigauskas

VRK yra sudariusi komisiją tirti galimo balsų pirkimo „Tvarkos ir teisingumo“ naudai Šilutėje atvejį. Komisija darbo dar nepradėjo. Apsispręsti dėl rinkimų rezultatų šioje apygardoje komisija turės iki spalio 30 dienos – galutinių rinkimų rezultatų tvirtinimo.

„Tvarka ir teisingumas“ Šilutėje gavo 2053 balsus. Šioje apygardoje iškeltas partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Kęstas Komskis dalyvaudamas rinkimuose surinko 2305 balsus ir liko trečias. Bendrame partijos sąraše po reitingavimo K.Komskis surinko 6098 pirmumo taškus ir nukrito iš antros į ketvirtą vietą.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris žiniasklaidai yra patvirtinęs, kad balsų pirkimas Šilutėje vyko ne atskirų kandidatų, o partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai. Jo teigimu, ikiteisminis tyrimas pradėtas dar spalio 6-ąją, bet pats balsų pirkimas įvyko spalio 9-ąją, rinkimų dieną.

Policijai paskelbus apie ikiteisminį tyrimą Šilutėje, K.Komskis paskelbė stabdantis narystę partijoje.

VRK sekmadienį vienbalsiai patvirtino ir Seimo rinkimų pirmojo turo rezultatus vienmandatėje Pietų Žemaitijos apygardoje.

Pietų Žemaitijos apygardoje kandidatavo laikinuoju partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininku išrinktas Remigijus Žemaitaitis. Jis užtikrintai laimėjo pirmąjį turą, surinkęs 6421 balsą (38,03 proc. balsų) ir smarkiai aplenkęs antroje vietoje likusį konservatorių Stasį Šedbarą (17,14 proc. balsų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius