Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 18

VRK patvirtino rinkimų rezultatus trijose vienmandatėse, kur pirmo turo metu išrinkti I.Šimonytė, B.Petkevič ir Č.Olševskis

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sekmadienį surengtame posėdyje patvirtino galutinius Seimo rinkimų rezultatus trijose vienmandatėse apygardose, kur išrinkti Seimo nariai nugalėjo triuškinančia balsų persvara. Jau pirmojo turo metu Vilniaus Antakalnio apygardoje kandidatavusi konservatorių sąrašo lyderė Ingrida Šimonytė surinko 62,65 proc. rinkėjų balsų, Šalčininkų apygardoje Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠA) atstovė Beata Petkevič gavo 62,19 proc. rinkėjų balsų, o Medininkų apygardoje tai pačiai partijai priklausantis Česlavas Olševskis – 55,82 proc. balsų.
Seimo rinkimai 2020, balsų skaičiavimas
Seimo rinkimai 2020, balsų skaičiavimas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Trys Seimo rinkimų kandidatai mandatus gavo jau po pirmojo turo. VRK sekmadienį patvirtino rinkimų rezultatus trijose vienmandatėse apygardose, kur mandatus gavo konservatorių sąrašo lyderė I.Šimonytė ir du LLRA-KŠA atstovai B.Petkevič ir Č.Olševskis.

VRK komisijos nariai tvirtino, kad apygardų protokolai pateikti laiku, o dauguma skundų išnagrinėti.

Antakalnyje buvo registruoti 33 tūkst. rinkėjai – iš jų rinkimuose balsavo 20,4 tūkst. rinkėjų (60,14 proc.). Šalčininkų apygardoje registruota 32,5 tūkst rinkėjų – iš jų 16 tūkst. dalyvavo (49,25 proc.). Medininkų apygardoje iš 37,4 tūkst. registruotų rinkėjų rinkimuose dalyvavo 18 tūkst. (48,26 proc.).

Kandidatas vienmandatėje apygadoje laikomas nugalėjęs jau pirmajame ture, jeigu balsuoti atėjo ne mažiau kaip 40 proc. tos apygardos rinkėjų ir kandidatas surinko daugiau nei 50 proc. balsų arba su mažiau kaip 40 proc. aktyvumu gavęs ne mažiau kaip penktadalį visų tos rinkimų apygardos rinkėjų balsų.

Daugiausiai į antrąjį turą išėjo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų kandidatų – net 54, iš kurių 36 pirmame ture pirmavo. Tuo tarpu valdančiųjų „valstiečių“ kandidatų antrajame ture bus 32.

Kas susirems antrajame ture galite skaityti čia: Kas susirems antrajame ture ir varžysis dėl Seimo nario mandato?

Pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiamandatėje apygardoje laimėjo opozicinė Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 24,8 proc. rinkėjų balsų, antra liko valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 17,5 proc. balsų.

Darbo partija gavo 9,47 proc. balsų, Lietuvos socialdemokratų partija – 9,26 proc., Laisvės partija – 9,02 proc. balsų, Liberalų sąjūdis – 6,79 proc. balsų.

Daugiau partijų 5 proc. rinkimų barjero neįveikė, už borto liko dabartinės valdančiosios Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga ir Lietuvos socialdemokratų darbo partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius