-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 13

VRM aptiko neatitikimų skaičiuojant valdininkus

Vidaus reikalų viceministras Algimantas Vakarinas pavedė Valstybės tarnybos departamento (VTD) direktoriui Osvaldui Šarmavičiui iki penktadienio popietės pateikti paaiškinimą dėl neatitikimų statistikoje, skaičiuojant valstybės tarnautojus.
Savivaldybių administracijose net gilėjanti krizė nesustabdė valdininkų armijos gausėjimo.
Valstybė nežino, kiek turi tarnautojų. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Kaip pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM), skiriasi valstybės tarnautojų ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, patvirtintų ir užimtų pareigybių skaičius.

„Pradėję analizuoti VTD teikiamus duomenis, pagal kuriuos nustatomas užimtų pareigybių pokytis šiais metais, pastebėjome nemažai neatitikimų tarp liepos mėnesį pateiktų duomenų, ir duomenų, pateiktų rugpjūčio mėnesį“, – pranešime spaudai cituojamas A.Vakarinas.

Jis teigė suprantąs, kad Valstybės tarnautojų registre institucijos gali koreguoti kai kuriuos skaičius, tačiau paaiškėjo, kad praėjusių metų gruodžio mėnesio duomenys pakoreguoti šių metų liepą.

„Kyla klausimų: ko verti buvo už birželį pateikti duomenys, kuriuos viešai paskelbėme, jei po mėnesio jie jau visai kitokie. Kokie yra tikrieji skaičiai? Kodėl į registrą nesuvesti pusės metų senumo duomenys ir kodėl tai toleruoja žmonės, tiesiogiai atsakingi už tvarką registre?“ – retoriškai klausė viceministras.

Jis teigė ketvirtadienį šiuos klausimus norėjęs užduoti O.Šarmavičiui, bet šis esą netikėtai susirgo.

Viceministras VTD direktoriaus taip pat paprašė informuoti, kaip vykdomas Vyriausybės nutarimas, kuriuo reglamentuojamas registro duomenų tvarkymas, kokių priemonių imtasi nustačius, kad registro tvarkymo įstaigos duomenis pateikė nesilaikydamos nustatytų terminų, kas daroma, kad būtų užtikrintas teisingų, tikslių ir realią padėtį atspindinčių duomenų pateikimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius