Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 13

VSD renka medžiagą apie „flyLAL“ pirkėją

Valstybės saugumo departamentas (VSD) renka informaciją apie oro linijų bendrovės „flyLAL“ pirkėją „SCH Swiss Capital Holding“.
Oro uostas
Oro uostas / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Vyriausybė ir VSD patvirtina, kad domimasi „flyLAL“ pirkėja, tačiau pažyma kol kas nėra pateikta, pranešta per LNK žinias.

„Mes nevertiname bendrovių patikimumo, mes renkame informaciją ir teikiame ją, kaip aš visuomet sakau, sprendimų priėmėjams (...) Aš neturiu tokios informacijos, kad ji („SCH Swiss Capital Holding“ – BNS) keltų grėsmę nacionaliniam saugumui", – teigė VSD vadovas Povilas Malakauskas.

Su Šveicarijos bendrove LNK žinioms susisiekti nepavyko. „flyLAL“ akcininkai komentarų kol kas vengia.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis neatmeta galimybės trukdyti Šveicarijos kompanijai nusipirkti „flyLAL“, jeigu VSD pažyma apie pirkėją bus neigiama.

„Be jokios abejonės, valstybės interesas – kad į Lietuvos aviacinę rinką ateitų patikimi, stiprūs partneriai. Jeigu mes suabejosime šitų partnerių patikimumu, tada bus atitinkami veiksmai“, – kalbėjo E.Masiulis.

Kompanija „SCH Swiss Capital Holding“ prieš 32 metus buvo įkurta Bahamose, o prieš 6 metus perkelta į Didžiąją Britaniją. Praėjusių metų pabaigoje ji buvo perregistruota Šveicarijoje.

Jos įstatinis kapitalas siekia 100 tūkst. Šveicarijos frankų, tai yra daugiau nei 230 tūkst. litų. Įmonė skelbiasi anksčiau investavusi į aštuonias bendroves, tačiau nurodytų bendrovių nėra oficialiai pasiekiamuose registruose.

90 mln. litų skolų turinčią bendrovę „flyLAL“ šveicarai perka už 2,5 mln. litų. Prieš kelerius metus ši bendrovė iš valstybės buvo nupirkta už 10 kartų didesnę sumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius