Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 23

VSD svarsto atlikti vidinį tyrimą dėl pas R.Kurlianskį rastos slaptos informacijos

Valstybės saugumo departamentas (VSD) prašys Generalinės prokuratūros pateikti informaciją apie įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis galėjo neteisėtai disponuoti valstybės paslaptį sudarančia VSD informacija. VSD dėl to svarsto atlikti savą vidinį tyrimą.
Valstybės saugumo departamentas
Valstybės saugumo departamentas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„MG Baltic“ ir R.Kurlianskio byloje vyksta ikiteisminis tyrimas. Daugiau jokios informacijos iš prokuratūros VSD nėra gavęs, todėl komentuoti ikiteisminio tyrimo ir susidariusios situacijos negalime. Kreipsimės į Generalinę prokuratūrą su prašymu pateikti informaciją, kad galėtume įvertinti situaciją ir esant reikalui atlikti vidinius tyrimus“, – BNS pirmadienį sakė VSD strateginės komunikacijos vadovė Aurelija Katkuvienė.

Generalinės prokuratūros prokuroras Justas Laucius pirmadienį Vilniaus apygardos teisme žurnalistams sakė, kad papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamo koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui penktadienį buvo pateikti papildomi įtarimai – jis dar kaltinamas neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi.

„Jam įteiktas pranešimas apie disponavimą dalykais, kuriuose yra valstybės paslaptis“, – sakė J.Laucius.

VIDEO: Raimondo Kurlianskio advokato Romualdo Mikliušo ir prokuroro komentarai

Jis pranešė, kad kalbama apie Valstybės saugumo departamento raštus su žymomis „slaptai“. Prokuratūra įtaria, kad dokumentai pas verslininką pateko neteisėtai. Kaip aiškino prokuroras, vien laikymo faktas, dalykų, kuriuose yra valstybės paslaptis, užtraukia baudžiamąją atsakomybę.

„Aiškėja naujų nusikalstamų veikų, kurias galbūt padarė šis asmuo“,– sakė prokuroras.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad R.Kurlianskis galėjo perduoti buvusiam Seimo nariui ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui apie 100 tūkst. eurų kyšį. R.Kurlianskis buvo sulaikytas gegužės 12 dieną, jam pateikti kaltinimai papirkimu ir prekyba poveikiu, Vilniaus apylinkės teismo sprendimu jis suimtas 20 parų. Verslininkas kaltės nepripažįsta.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius