Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 27

VSD generalinis direktorius Gediminas Grina apie prezidentės kritiką: VSD laikosi tik dėl darbuotojų profesionalumo

Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinis direktorius Gediminas Grina, ketvirtadienį sulaukęs dar vieno prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos pliūpsnio, teigia, kad departamentas laikosi vien dėl darbuotojų profesionalumo, nes įstaigai skiriama per mažai lėšų.
Gediminas Grina
Gediminas Grina / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš nesu politinio pasitikėjimo pareigūnas, mano darbą vertina Valstybės gynimo taryba ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas. Iš viešų departamento pasisakymų neįmanoma spręsti, ką departamentas veikia, nes jo veikla yra įslaptinta“, – po prezidentės metinio pranešimo žurnalistams sakė G.Grina.

Didžiąją dalį biudžeto sudaro išlaidos ūkiui ir personalui, tai reiškia, veiklai mes turime labai nedaug pinigų, – sakė G.Grina.

Prezidentė, skaitydama metinį pranešimą Seime pareiškė, kad net atvira agresija netoli Lietuvos neprivertė VSD imtis veiksmingos grėsmių prevencijos.

Pasak G.Grinos, VSD dirba pagal turimus išteklius. Jis pridūrė, kad dažnai manipuliuojama teigiant, jog per metus institucijai skiriama 80 mln. Lt, nepasakant, kad iš šio skaičiaus 15 mln. Lt skiriama Pilaitėje statomam naujam VSD pastatui.

„Didžiąją dalį biudžeto sudaro išlaidos ūkiui ir personalui, tai reiškia, veiklai mes turime labai nedaug pinigų. Tai netgi pasakyčiau taip, kad departamentas funkcionuoja tik departamento darbuotojų profesionalumo pagrindu“, – sakė VSD vadovas.

Prezidentė ketvirtadienį pareiškė, jog vykstantis informacinis karas patikrino šalies saugumo budrumą, bet net atvira agresija neprivertė VSD imtis veiksmingos grėsmių prevencijos šalinant rizikos veiksnius, pavojus ir grėsmes, kurie kyla iš užsienio ar šalies viduje.

„Stumdoma atsakomybė už grėsmių prevenciją mažina politinį ir ekonominį Lietuvos atsparumą. Delsimas, savigriova ir trumparegiškumas yra blogiau nei neprognozuojamas kaimynas“, – pažymėjo prezidentė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius