Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 29

VTEK K.Navicko elgesio netirs, imsis R.Revoldienės bylos

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nusprendė nepradėti tyrimo dėl aplinkos ministro Kęstučio Navicko elgesio. Tačiau komisija aiškinsis, ar Aplinkos ministerijos specialistė Rūta Revoldienė galėjo turėti interesų konfliktą.
Kęstutis Navickas
Kęstutis Navickas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Laikinai einantis VTEK pirmininko pareigas Virginijus Kanapinskas BNS teigė, kad tyrimas dėl K.Navicko elgesio nepradėtas, nes Seimo narys Linas Balsys nenurodė konkrečių duomenų apie jo privačius interesus.

„Ten (L.Balsio pranešime – BNS) nėra nurodyta jokių konkrečių duomenų apie ministro privataus interesų buvimą. Pagal įstatymą, pusseserės, pusbroliai nėra laikytini artimais asmenimis, savaime jie nesiejami su privačiu interesu“, – BNS teigė laikinasis VTEK vadovas.

V.Kanapinskas pabrėžė, kad atsiradus naujoms aplinkybėms, klausimo svarstymas būtų atnaujintas.

Į VTEK kreipęsis L.Balsys įžvelgia galimą viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktą, nes K.Navickas turi giminystės ryšių su Latvijos medžio perdirbimo grupės „Latvija Finieris“ antrinės bendrovės Lietuvoje „Likmerė“ direktoriumi Mindaugu Kasmauskiu – jis esą gali būti suinteresuotas reforma, iš kurios gali turėti finansinės naudos.

Aplinkos ministras šią savaitę BNS tikino neturįs arba bent nežinantis medienos versle ar miškų ūkyje dirbančių giminaičių, apie kuriuos reikėtų pranešti, siekiant išvengti galimo viešųjų ir privačiųjų interesų konflikto. Be kita ko, jis sakė turintis apie hektarą miško žemės ūkio paskirties plote.

K.Balsys VTEK taip pat informavo, kad R.Revoldienė rengė Planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatymo naują redakciją ir įtaria, kad taip ji galėjo supainioti viešuosius ir privačius interesus – jos sutuoktinis vadovauja konsultacinei įmonei „AV Consulting“, kuri užsiima strateginių pasekmių aplinkai vertinimu bei teikia atrankos dėl poveikio aplinkai vertinimo ir planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo paslaugas.

K.Balsio teigimu, R.Revoldienės sutuoktinis galėjo daryti jai įtaką rengiant šį projektą, kadangi, esą, priėmus minėtą naujos redakcijos įstatymą, sutuoktinio vadovaujama įmonė turėtų tiesioginę finansinę naudą.

VTEK R.Revoldienės elgesį tirs.

„Jos privačių interesų deklaracijoje tos aplinkybės deklaruotos, bet kaip teigiama pranešime (L.Balsio – BNS), ji nenusišalino – rengė Planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatymo naują redakciją, kuris gali būti susijęs su vyro įmonės veikla, todėl pradėjo tyrimą“, – BNS teigė V.Kanapinskas.

Pasak jo, tyrimas turėtų būti baigtas per tris mėnesius, kaip numato įstatymas: „Jeigu pavyks greičiau, padarysime greičiau“.

R.Revoldienės vyras Vidas Revoldas vadovauja konsultacijų įmonei „AV Conculting“, kuri užsiima poveikio aplinkai vertinimu ir kita su tuo susijusia veikla.

R.Revoldienė VTEK yra deklaravusi, kad jos vyras konsultuoja įmones aplinkos apsaugos klausimais. V.Revoldas taip pat nurodomas penkis darbuotojus turinčios ir atliekų tvarkymo įmonės „Biograta“ vadovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius