-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 05

VTEK nutraukė tyrimą dėl „Icor“ atstovo ir Vilniaus tarybos nario Gintaro Kazako interesų

Etikos sargai nutraukė tyrimą dėl koncerno „Icor“ antrinės įmonės projektų vadovo, sostinės savivaldybės tarybos nario Gintaro Kazako.
Vilniaus miesto tarybos narys Gintaras Kazakas
Vilniaus miesto tarybos narys Gintaras Kazakas / „Scanpix“ nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, antradienį svarsčiusi pernai vasarą pradėto tyrimo rezultatus, nusprendė tyrimą nutraukti, BNS sakė komisijos patarėja Virginija Mulvinaitė.  

„Nenustatyta, kad „Icor“ būtų tiesiogiai susijusi su įmonėmis, kurios siekė nustatyti ar pakeisti atitinkamus tarpusavio teisinius santykius, ar kitaip būtų tiesiogiai suinteresuota svarstytinu klausimu. Atsižvelgdama į tai, kad nėra pakankamai informacijos teigti, kad Gintaras Kazakas pateko į interesų konflikto situaciją, kurios privalėtų vengti, komisija nutarė tyrimą nutraukti", – antradienio sprendimą aiškino V.Mulvinaitė.

Komisija sprendė, ar G.Kazakas supainiojo viešųjų ir privačių interesus, balsuodamas dėl Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties su bendrove „Vilniaus energija“ pratęsimo.

Tyrimą komisija pradėjo pernai vasarą. G.Kazakas yra koncerno „Icor“ įmonės „Realco“ projektų vadovas ir dalyvavo svarstant klausimą dėl centralizuotai tiekiamos šilumos ir karšto vandens gamybos.

Komisijos patarėja Agnė Karalienė BNS sakė, jog tuo sprendimu iš esmės turėjo būti pratęsta Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutartis su bendrove „Vilniaus energija“ ir „Dalkia“. „Pasak pranešėjo (A.Štaro – BNS), „Vilniaus energija" turi atitinkamus santykius su „Icor", buvusia „Rubicon Group" ir nuo to klausimo Kazakas turėjo nusišalinti", – aiškino A.Karalienė.

Tyrimą komisija pradėjo pernai vasarą, gavusi kito tarybos nario Arūno Štaro informaciją, pastarojo nuomone, nuo to klausimo G.Kazakas turėjo nusišalinti.

G.Kazakas pernai „Vilniaus dienai“ teigė, jog gegužę dalyvavęs balsavime, jo nuomone, interesų nesupainiojo ir tikino, jog nekilnojamojo turto bendrovėje dirba su biurų bei gyvenamųjų namų projektais ir „nieko bendra nei su šiluma, nei su energija" neturintis".

Į naująją Vilniaus miesto savivaldybės tarybą nepatekęs G.Kazakas šiuo metu teisiamas dėl papirkimo.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje G.Kazakas kaltinamas prašęs savivaldybės tarybos narį konservatorių Vidą Urbonavičių paveikti savivaldybės Privatizavimo komisijos narę konservatorę Birutę Galinienę dėl palankaus sprendimo vienai „Icor“ koncerno įmonių ir už tai esą siūlęs 10 tūkst. litų kyšį. Kitąkart kyšį neva siūlęs už tai, kad bendrovė „Corpmanagement“ būtų atleista nuo 2 mln. litų delspinigių.

G.Kazakas taip pat yra „KMG turtas“ akcininkas, „Vilniaus vandenų“ stebėtojų tarybos narys, jo žmona Kristina Kazakienė yra „Vilniaus vandenų“ rinkodaros projektų vadovė, skelbiama G.Kazako šių metų savivaldybių rinkimams pateiktoje interesų deklaracijose.

Pernai gruodį etikos komisija nusprendė, jog G.Kazakas, kuris taip pat yra savivaldybės Privatizavimo komisijos narys, supainiojo interesus nekilnojamojo turto priežiūros bendrovės „Lazdynų būstas“ privatizavimo sandoryje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius