Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 24 /12:24

VTEK vadovas R.Valentukevičius atsisako trauktis iš pareigų

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas Romas Valentukevičius atsisako trauktis iš pareigų.
Romas Valentukevičius
Romas Valentukevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Aš nesijaučiu nė trupučiuko kaltas ir nusižengęs Konstitucijai, įstatymui ar VTEK reglamentui, atsakydamas Seimo narei į jos prašymą paaiškinti, ar ji privalo deklaruoti (interesus), ar neprivalo“,– antradienį žurnalistams Seime sakė R.Valentukevičius.

Jis tvirtino norintis pasitikėjimą pasitikrinti Seime.

„Todėl aš nejausdamas jokios kaltės atsistatydinimą atmetu ir parašiau prašymą Seimo pirmininkui, kad spręstų mano pasitikėjimo klausimą Seime“, – sakė VTEK vadovas.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis antradienį gavo R.Valentukevičiaus raštą, kad jis nepriima parlamento vadovo raginimo atsistatydinti, BNS informavo Seimo vadovo patarėja Dalia Vencevičienė.

VTEK vadovas teigia, kad V.Pranckietis buvo suklaidintas, o jis pats elgėsi pagal įstatymus. Anot R.Valentukevičiaus, jeigu savo noru atsistatydintų iš pareigų, jis pakenktų savo reputacijai, nes sudaryti prielaidas manyti, kad nesilaikė įstatymų.

Seimo pirmininkas praėjusią savaitę paragino R.Valentukevičių trauktis iš pareigų, nes šis priėmė vienasmenį sprendimą, jog parlamentarė Greta Kildišienė neprivalėjo deklaruoti, kad naudojasi mamos iš „Agrokoncerno“ nuomojamu automobiliu, ir taip pažemino institucijos reputaciją. Tuomet V.Pranckietis minėjo, kad nesulaukęs VTEK vadovo atsistatydinimo pareiškimo, inicijuosiąs jo atleidimo procedūrą.

„Aš nepadariau jokio vienasmenio sprendimo, aš tokių vienasmenių sprendimų, berods, esu minėjęs ir žiniasklaida yra transliavusi, kad esu priėmęs per 200. Klausia Seimo nariai, ar aš privalau tą deklaruoti ar tą, ir aš atsakinėju, tai yra ir elektroniniu paštu, ir telefonu konsultuojama, ir pagaliau raštiškai“, – antradienį Seime žurnalistams teigė R.Valentukevičius.

Jis pabrėžė, kad komisija svarsto kitus dalykus, o dėl įstatymo išaiškinimo nereikia kviesti VTEK narių posėdžio.

„Aš turiu raštą „Dėl išaiškinimo“, tai yra ne sprendimas, ne komisijos, ne kieno nors, o įstatymo išaiškinimas. (...) Tai yra normali praktika“, – tvirtino jis.

„Manau, kad teisingiausias sprendimas bus priimtas Seime. Jeigu bus pareikštas nepasitikėjimas, aš išeisiu ramia sąžine ir užleisiu šias pareigas“, – sakė VTEK pirmininkas.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos vadovo kandidatūrą teikia Seimo pirmininkas, o dėl jo paskyrimo ir atleidimo balsuoja visas parlamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius