Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 01 20 /14:08

VTEK vadovas Romas Valentukevičius žada atsistatydinti

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas Romas Valentukevičius penktadienį pranešė, jog atsistatydins iš užimamų pareigų.
Romas Valentukevičius
Romas Valentukevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Suprasdamas, kad esu politikų skiriamas pareigūnas, aš patenkinsiu Seimo pirmininko reikalavimą ir priimsiu sprendimą antradienį ir galėsiu jus pirmus tikrai informuoti“, – žurnalistams penktadienį sakė R.Valentukevičius.

Vaizdo įrašą su VTEK vadovo pozicija paskelbė portalas lrytas.lt.

R.Valentukevičius sako, kad apie savo sprendimą Seimo vadovą Viktorą Pranckietį antradienį informuos raštu.

Atsistatydinti VTEK pirmininką Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas V.Pranckietis paragino su juo susitikęs penktadienį. Seimo pirmininkas laikosi pozicijos, kad komisijos vadovas pažemino VTEK reputaciją išsakydamas poziciją, jog LVŽS frakcijos seniūno pavaduotoja Greta Kildišienė nesupainiojo interesų istorijoje, kai jos mama lizingu išsipirko automobilį iš partijos vadovo Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ ir automobiliu leido naudotis savo dukrai. Komisija šio klausimo nenagrinėjo, o R.Valentukevičius sako tik pateikęs politikei išaiškinimą.

Pasak parlamento vadovo, R.Valentukevičius turi trauktis dėl vienasmenio sprendimo nepradėti tyrimo. V.Pranckietis žadėjo pats inicijuoti R.Valentukevičiaus atleidimo procedūrą, jei jis per tam tikrą laiką neįteiks atsistatydinimo pareiškimo.

„Agrokoncerno“ advokatas Evaldas Valčiukas ketvirtadienį pasirinktiems žurnalistams parodė išperkamosios nuomos sutarį, kurioje, kaip teigiama, matyti, kad pernai vasarį „Agrokoncerno“ pirktą automobilį V.Mikalauskienė planavo įsigyti už 47 tūkst. eurų įskaitant 3 proc. metines palūkanas. Jis turėjo būti išpirktas 2021-ųjų vasarį, naujienų portalo delfi.lt duomenimis, iki šiol sumokėta 22 tūkst. eurų.

Sutartis keliems žurnalistams parodyta po to, kai tai padaryti paragino premjeras, LVŽS vedlys rinkimuose Saulius Skvernelis, LVŽS frakcijos atstovai. G.Kildišienė komentarus apie istoriją žada pateikti po Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) patikrinimo. VMI atstovai teigia, jog aiškinasi tiek „Agrokoncerno“, tiek privačių asmenų mokestinių prievolių vykdymą.

„Valstiečių“ frakcijos atstovas Povilas Urbšys portalą delfi.lt informavo, kad V.Mikalauskienė prieš 15 metų buvo gavusi kompensaciją už sūnaus, tarnavusio Prancūzijos svetimšalių legione, žūtį, dar dalį pinigų ji paveldėjo iš savo giminaitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius