Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 31

VU Matematikos ir informatikos fakultetas įsikurs moderniame pastatų kompekse

Sostinės Visorių informacinių technologojų parke netrukus iškils naujas Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto (VU MIF) pastatų kompleksas. Naujajame komplekse įsikurs šiuolaikinius mokslo reikalavimus atitinkančios fakulteto auditorijos, laboratorijos bei biblioteka. Bendra projekto vertė – apie 85,5 mln Lt.
Naujojo VU MIF pastato vizualizacija
Naujojo VU MIF pastato vizualizacija / "Paleko ARCH studija" vizualizacija

Naujojo komplekso projektą parengė ir įgyvendina projektavimo ir inžinerinio konsultavimo bendrovė „Baltic Engineers“. Planuojama, kad 18 tūkst kv. m pastatų komplekso projektavimo darbai baigsis bei statybų rangovo konkursas įvyks iki šių metų gruodžio mėnesio.

„Siekiame, kad naujame fakultete būtų pritaikyti tokie architektūriniai ir techniniai sprendimai, kurie leistų mokymosi procesą padaryti šiuolaikiškesniu. Nors to nereikalauja sutartiniai įsipareigojimai, nusprendėme projektuoti naudodami progresyvią pastato informacinio modeliavimo 3D technologiją – BIM“, – sako „Baltic Engeneers” generalinis direktorius Darius Kvedaras.

Pasak jo, modernus VU MIF pastatas bus ypatingas techninėmis savybėmis. Siekiama, kad pastatas būtų draugiškas aplinkai, ilgaamžis ir racionalus. Pastato fasadų kompozicija atrinkta iš trijų visiškai skirtingų variantų.

Šiluma ir šaltis pastatui bus tiekiami iš geoterminės jėgainės sumontuotos po pastatu.

D.Kvedaro teigimu, pastato fasado forma ir aukštis yra palankiausi inžinerinių sistemų įrengimui, todėl investicijos joms įrengti ir prižiūrėti bus santykinai mažiausios. Pastato fasadas suprojektuotas taip, kad numatytos mokymosi ir poilsio zonos šiltuoju metų laiku kiek įmanoma ilgiau būtų šešėlyje. Taip sumažės išlaidos patalpų šaldymui. Šiluma ir šaltis pastatui bus tiekiami iš geoterminės jėgainės sumontuotos po pastatu.

Naujojo VU MIF komplekso projekte numatyta įrengti vieną moderniausių duomenų centrų šalyje, kuris užims vos 121 kv. m. Tai yra 40 kartų mažesnis plotas lyginant su dar sovietmečiu statytu, jau nebenaudojamu senuoju skaičiavimo centru, stovinčiu greta.

Projekto architektais „Baltic Engineers“ pasirinko „Paleko ARCH studiją“, prieš keletą metų suprojektavusią VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centrą (MKIC) Saulėtekyje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius