Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 08

VU studentų atstovybė išsirinko naują prezidentą (nuotraukos)

Vilniaus universiteto studentų atstovybės (VU SA) konferencija šeštadienio popietę vienerių metų kadencijai išsirinko naują prezidentą. Juo tapo 28 metų VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto doktorantas Liutauras Gudžinskas.
L.Gudžinskas VU SA prezidento poste pakeitė Moniką Sičiūnaitę
L.Gudžinskas VU SA prezidento poste pakeitė Moniką Sičiūnaitę / VU SA nuotr.

Už šią kandidatūrą balsavo 88 iš 132 konferencijos delegatų, šeši biuleteniai buvo sugadinti, o 38 palaikė kitą kandidatę, VU Matematikos ir informatikos trečiakursę Vaidą Petrauskaitę. Daugiau kandidatūrų rinkimuose nebuvo iškelta.

Kalbedamas konferencijos delegatams, L.Gudžinskas akcentavo, jog sieks stiprinti demokratiją universitete, o vienu kertinių savo siekių įvardijo tiesioginius fakultetų atstovų rinkimus bei VU SA prezidento tiesioginiu rinkimus, suteikiant balso teisę visiems universiteto studentams. Tai, anot jo, būtų galima atlikti ir įvedus elektroninio balsavimo sistemą.

„Šis darbas yra sunkus ir įgyvendinamas ne per vieną mėnesį, tačiau jei turėsime pakankamai noro, galėsime tai pasiekti“, – teigė naujasis VU SA prezidentas, ragindamas atsisakyti „sovietinius laikus“ primenančio reguliavimo.

Taip pat jis užsiminė siūlysiantis atsisakyti kasmetinio Lietuvos studento pažymėjimo (LSP) pratęsimo. „Abejoju LSP pratęsimo būtinumu, kai mokama 15 litų už paprastą lipduką“, – sakė L.Gudžinskas.

Siekdamas glaudesnio ryšio su VU studentais, L.Gudžinskas teigė matąs specialios apklausų grupės kūrimo būtinybę. Pasak jo, subūrus nuolatinę grupę apklausas rengiančių žmonių, būtų galima dažniau ir operatyviau atlikti studentų apklausas ir sužinoti jų nuomonę apie svarbiausius klausimus. „Žinoma, siekiai dideli ir galbūt visko per vienerius metus nepavyks įgyvendinti, tačiau dėsiu visas pastangas bent duoti startą darbams“, – sakė L.Gudžinskas.

L.Gudžinskas VU SA prezidento poste pakeitė Moniką Sičiūnaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius