Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 03

Vykdoma sugriežtinta iš Lenkijos vežamos mėsos kontrolė

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai kartu su Muitinės departamento mobiliąja grupe nuo šių metų vasario mėnesio mūsų šalies keliuose tikrina transporto priemones, vežančias mėsą ir jos produktus iš Lenkijos, nuolat vykdo patikrinimus Lietuvos – Lenkijos pasienyje.
Gardžiai iškepti didkepsniai
Gardžiai iškepti didkepsniai / Shutterstock nuotr.

Per minėtą laikotarpį buvo patikrinta daugiau nei 1,5 tūkstančio automobilių (1,3 tūkst. t mėsos). Informacija dėl 17 automobilių buvo perduota toliau tirti Valstybinei mokesčių inspekcijai.

Vienu atveju buvo bandyta įvežti 6,5 tūkst. vienadienių viščiukų, tačiau dėl neteisingai apiformintų veterinarijos sertifikatų gyvūnai buvo grąžinti.

„Ypač griežtai kontroliuojame įvežamą kiaulienos produkciją. Ją tikriname ne tik keliuose ar pasienyje, bet ir mėsos perdirbimo ar prekybos įmonėse. Kai kurie mūsų šalies verslininkai vis dar mėgina įvežti iš Lenkijos pigesnės kiaulienos ir ją realizuoti. Nors reikėtų pabrėžti, kad tikrinimų metu nenustatytas nei vienas atvejis, kad kiauliena būtų vežama iš Lenkijos regionų, kuriuose nustatyti afrikinio kiaulių maro židiniai. Šios priemonės bus vykdomos ir toliau, o nustačius atsekamumo, netvarkingo ar neteisėto dokumentų įsigijimo atvejus, tokių prekių įvežti į mūsų šalies teritoriją nebus leidžiama”, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Deividas Kliučinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius