Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 11

Vykdydama reformas Lietuva aktyviau naudosis OECD patirtimi

Vyriausybė nutarė stiprinti pastangas siekiant įstoti į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (OECD) bei aktyvins bendradarbiavimą su šia organizacija perimant geriausią reformų valdymo praktiką.

Stojimas į OECD Lietuvai atvers naujas galimybes įgyvendinti įvairiapusę ekonominę valstybės valdymo reformų programą, o įgyvendindama reformas Lietuva remtųsi OECD šalių patirtimi ir rekomendacijomis bei geriausiomis praktikomis – gerinant investicinę aplinką, kuriant modernią socialinės apsaugos sistemą, taikant pažangią praktiką kovoje su korupcija, kuriant pažangią švietimo ir sveikatos apsaugos sistemą. Todėl Lietuvai tuo tikslu naudinga kuo plačiau įsitraukti į OECD komitetų ir darbo grupių veiklą.

OECD yra ekonominė organizacija, rengianti įvairių valstybės valdymo sričių gaires, ieškanti sprendimų bendroms ir šalyse narėse dažnai pasitaikančioms problemoms spręsti, siūlanti gerąją praktiką, rengianti rekomendacijas bei padedanti koordinuoti reformų vykdymą šalyse narėse. Lietuvos narystė OECD lemtų didesnį investicijų ir kapitalo srautų pritraukimą, palankesnių skolinimosi reitingų galimybę, ilguoju laikotarpiu padėtų užtikrinti palankesnes verslo plėtros sąlygas bei efektyvesnį fiskalinės politikos vykdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius