Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 07

Vyras sumanė patikrinti, ar žalsvoji musmirė išties nuodinga

Vilniaus rajono gyventojas sumanė įsitikinti, ar tikrai žalsvoji musmirė tokia nuodinga, kaip kalbama. Virtą musmirę suvalgęs 50 metų vyras šį antradienį mirė, praneša „Lietuvos rytas“.
Žalsvoji musmirė
Žalsvoji musmirė / wikimedia.org nuotr.

Į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės Ūmių apsinuodijimų skyrių atvežto 50-mečio istorija gydytojus pribloškė. Vilniaus rajono gyventojas nutarė pats įsitikinti, ar musmirės iš tiesų nuodingos.

„Praėjusiais metais jis išvirė ir suvalgė raudonąją musmirę. Tąsyk nieko baisaus neatsitiko, tad jis nutarė, kad visos istorijos apie mirtiną apsinuodijimą laužtos iš piršto. Šįmet vyras nutarė paeksperimentuoti su kur kas nuodingesne žalsvąja musmire“, – dienraščiui pasakojo Ūmių apsinuodijimų skyriaus gydytojas toksikologas Robertas Badaras.

Žalsvąją musmirę suvalgęs vyras pirmą parą jautėsi gerai ir tuo labai džiaugėsi. Bet jis nežinojo, kad apsinuodijimo šiuo grybu simptomai pirmą parą neišryškėja. Antrą dieną vyras pasijuto blogai, prasidėjo kraujavimas.

Po kelių dienų į ligoninę atvykusiam žmogui medikai niekuo negalėjo padėti. 50 metų vyras mirė praėjus penkioms paroms po to, kai suvalgė mirtinai nuodingą musmirę.

Pasak „Lietuvos ryto“, Vilniuje šią savaitę buvo gydoma dar viena neįprastai apsinuodijusi moteris. Ji grybais buvo smarkiai apsinuodijusi prieš 8 metus. Paskui negrybavo ir jų nevalgė. Tačiau šiemet vis dėlto ryžosi nuvykti į mišką. Įdomiausia, kad apie tai, kuris grybas valgomas, o kuris ne, ji sprendė iš skonio – kiekvieno jų atsikąsdama. Po tokios degustacijos moteris pateko į ligoninę.

„Žmonės labai drąsūs, renka kelmučius, gudukus, valgo nepažįstamus grybus. Tiesa, ne vienas apsinuodijęs žmogus pasakojo, kad musmirės labai skanios, tačiau taip elgtis negalima“, – stebėjosi gydytojas toksikologas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius