Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 04 26

Vyriausybė dėl stirnos sudaužyto automobilio ruošiasi draudikams atseikėti per 27 tūkst. litų

Vyriausybė, kuri po keletą metų trukusio bylinėjimosi buvo galutinai pripažinta kalta dėl stirnos sukeltos avarijos, ruošiasi iš rezervo skirti 27,4 tūkst. litų automobilio remonto ir bylinėjimosi išlaidoms padengti.
Prijaukinta stirna
Prijaukinta stirna / Vilkmerge.lt nuotr.

Avarija, kurios nuostolius teismo nurodymu rengiasi atlyginti valstybei atstovaujanti Vyriausybė, įvyko 2008 metų liepos 6-osios vakarą Prienų rajone. Į kelią išbėgusi stirna tuomet atsitrenkė į automobilį „Dodge Charger“, kurio remontas atsiėjo daugiau kaip 21 tūkst. litų.

Šią sumą, taip pat per 4 tūkst. bylinėjimo išlaidų bei daugiau kaip 2 tūkst. palūkanų ministrų kabinetas bendrovei „If P&C Insurance AS“ ruošiasi skirti iš Vyriausybės rezervo. Ministrų kabinetas atitinkamai nutarimo projektui turėtų pritarti trečiadienio posėdyje.

Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas dar pernai vasarį nusprendė, kad Vyriausybė, kaip apdairus ir rūpestingas laukinės gyvūnijos savininkas, turėjo ir galėjo imtis įstatymo numatytų priemonių žalai išvengti, tačiau to nepadarydamas privalo atlyginti jai nuosavybės teise priklausančio laukinio žvėries padarytą žalą.

Vyriausybei nepalankų teismo sprendimą patvirtino ir Vilniaus apygardos teismas, o Lietuvos Aukščiausiais Teismas atsisakė priimti kasacinį skundą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius