Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 01 /16:42

Vyriausybė iš norinčiųjų dirbti su vaikais reikalautų pažymos apie teistumą

Vyriausybė trečiadienį pritarė siūlymui, jog darbinantis įstaigose, kuriose teikiamos paslaugos vaikams, reikėtų pristatyti pažymą apie teistumą. Šios Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) parengtos pataisos skirtos detalizuoti draudimą su vaikais dirbti už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus teistiems asmenims.
Vaikas
Vaikas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė, jog pažymas apie teistumą išduotų Informatikos ir ryšių departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos.

„Ta tvarka, jei žmogus eis pas darbdavį įsidarbinti, tai jis turėtų atsinešti tą pažymą, kurioje būtų parašyta, kad jis neturėjo problemų su teisėsauga. Jeigu tai bus dirbantis žmogus pagal verslo liudijimą ar kitas savarankiškas veiklos formas, tai iš tiesų tas, kuris pirks iš jo paslaugas, turėtų pareikalauti“, – sakė ministrė.

Ministerijos siūlymu, Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymas būtų papildytas nuostata, kuria aiškiai ir tiesiogiai uždraudžiama už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus teistiems asmenims dirbti darbą vaikų socialinėse, sveikatos priežiūros paslaugas vaikams teikiančiose, sporto, švietimo įstaigose ir organizacijose, taip pat draudžiama verstis individualia veikla, jeigu ji tiesiogiai susijusi su prižiūrimų vaikų auklėjimu ar jų saugumo užtikrinimu.

Toks draudimas galiotų nepriklausomai nuo to, ar asmens teistumas yra išnykęs ir tai nepriklausytų nuo jo darbo funkcijų minėtose įstaigose.

Vyriausybė šį projektą svarstė dar pernai gruodį, tačiau tuomet atidėjo, nes nebuvo sutarta dėl mechanizmo, kaip reikėtų gauti informaciją apie seksualinius nusikaltėlius.

Kaip BNS informavo SADM, mechanizmas buvo suderintas ir įstatymo projekte minimi asmenys, darbindamiesi su bet kokias paslaugas vaikams teikiančioje organizacijoje, turėtų patys pristatyti pažymą apie teistumą.

Pataisoms dar turės pritarti Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius