Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 15

Vyriausybė nepritaria taikyti PVM lengvatą šildymui, energetikos ištekliams, renginiams, spaudai

Vyriausybė nepritaria siūlymams taikyti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą šildymui, energetikos ištekliams, renginiams, ekologiškiems maisto produktams, viešbučiams, periodiniams spaudos leidiniams. Dėl šių lengvatų biudžetas per metus netektų apie 176 mln. litų.
Spauda
Spauda / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tokiai principinei nuostatai ministrų kabinetas pritarė trečiadienį pasitarime.

Pasak ministrų kabineto, pratęsus 9 proc. tarifą apgyvendinimo paslaugoms, valstybės biudžetas 2012 metais negautų apie 17 mln. litų pajamų, periodiniams leidiniams – apie 13 mln. litų.

Vyriausybė taip pat nepritaria 9 proc. PVM tarifui meno ir kultūros, sporto renginiams, muziejams, pramogų parkams. Anot Vyriausybės, taip biudžetas negautų apie 7 mln. litų pajamų, juo labiau, kad pelno nesiekiančių įstaigų kultūros ir sporto paslaugos šiuo metu neapmokestinamos pridėtinės vertės mokesčiu.

Atmestas ir parlamentarų siūlymas netaikyti PVM prekėms, kurias iš Europos Sąjungos įsigyja Lietuvos įstaigų darbuotojai. Taip pat atmesta idėja iki 2012 metų pabaigos lengvatiniu tarifu apmokestinti būstui šildyti naudojamas malkas, elektros energiją, gamtines dujas, anglis. Skaičiuojama, kad dėl lengvatinio PVM anglims biudžetas netektų apie 16 mln. litų, elektrai – 6 mln. litų, o malkoms – 37 mln. litų.

Vyriausybė taip pat nesutinka, kad lengvatinis PVM tarifas galiotų šviežiems vaisiams, daržovėms ir uogoms, ekologiškiems, sertifikuotiems išskirtinės kokybės maisto produktams, nes biudžetas netektų apie 80 mln. litų pajamų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė parengė įstatymo projektą, kuriuo siūloma periodiniams spaudos leidiniams PVM tarifą sumažinti iki 9 proc. Šiuo metu periodinei spaudai taikomas nesumažintas 21 proc. PVM tarifas.

Spaudai lengvatinis 5 proc. PVM tarifas taikytas iki 2009-ųjų pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius